Frascatelli

Frascatelli is een heerlijke pasta die veel gebruikt wordt in Italiaanse gerechten. Het is een lekkere, knapperige pasta die samen met een saus of soep een geweldige maaltijd op tafel tovert. Frascatelli is een prachtige verrijking van ieder bord, en het bereiden ervan is ook erg eenvoudig. Hieronder laten we je stap voor stap zien hoe je Frascatelli klaar kunt maken.

Kooktijden

Frascatelli
 koken, bakken, grillen

Frascatelli wordt het beste gekookt in een grote pan met veel kokend, gezouten water. Zorg er daarbij voor dat je genoeg water gebruikt, want frascatelli heeft genoeg ruimte nodig om goed te koken. Roer af en toe in de pan, zodat de verschillende stukjes niet aan elkaar blijven plakken.

Kooktijd varieert van 7 tot 10 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid die je gaat koken. Breng de pasta al dente en zorg dat je hem goed afgiet, zodat al het overtollige kookwater wordt verwijderd. Doe dit niet voor alle frascatelli, want je wilt dat een beetje kookwater achter blijft, zodat de pasta nog wat stevigheid behoudt.

Baktijden

Frascatelli kan ook op hoge temperatuur gebakken worden in een oven. Zet de oven hierbij voorverwarmen op 180 graden Celsius. Leg een bakplaat of ovenrooster klaar en plaats de frascatelli hierop. Bak de pasta ongeveer vijf tot tien minuten tot het krokant en goudbruin is. Zorg dat je geregeld de pasta checkt om te zien of hij niet te ver gebakken is.

Grilltijden

Frascatelli kan ook worden gegrild. Zet de grill voor op een medium—hoge temperatuur. Verdeel de pasta over de grill en zet de hoeveelheid qua grote. Gril het gerecht gedurende ongeveer vijf minuten, waarbij je af en toe de pasta omdraait voor een gelijkmatige kleur. Als de frascatelli klaar is, doe je er wat olijfolie over of bestrijk je het met wat olie om te voorkomen dat het aan de grill plakt.

Recept

Nu je de verschillende manieren kent om frascatelli klaar te maken, is het tijd om heerlijk ermee te gaan koken! Hieronder hebben we een recept met als ingrediënten frascatelli, wortels en verse peterselie. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 250 gram Frascatelli
– 3 wortels in dunne plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels gehakte peterselie
– 2 dikke tenen knoflook (fijngehakt)
– 2 eetlepels citroensap
– peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de Frascatelli volgens de boven beschreven instructies.

2. Verwarm de olie in een grote koekenpan en voeg hier de wortels, knoflook en peterselie aan toe. Bak alles samen aan.

3. Voeg de Frascatelli toe en roer alles goed door. Bak de pasta nog 2 minuten met de rest van de ingrediënten.

4. Voeg vervolgens de citroensap, peper en zout toe en roer alles nogmaals goed door.

5. Serveer het gerecht direct na het maken. Eet smakelijk!

Plaats een reactie