Fettuccine pasta is een populaire Italiaanse pasta gemaakt van een simpel koolstof-gebaseerd beslag. Het wordt meestal voorgekookt in kokend water of stoom verwarmd. Fettuccine pastas zijn ongeveer 0,5 cm breed en komen meestal in een lange repen. Het wordt gebruikt in veel verschillende gerechten, waaronder sauzen, salades, soepen en stoofschotels. Fettuccine pasta is een goede optie als je op zoek bent naar een lekker, betaalbaar en snel klaar te maken pastagerecht.
Koken van Fettuccine pasta
Om Fettuccine pasta te koken, heb je ongeveer 10 minuten nodig. Gebruik hiervoor ruim kokend water en voeg wat zout toe aan het kookwater (ongeveer 1 theelepel). Voeg dan je Fettuccine pasta toe en kook de pasta gaar. Test regelmatig de hardheid van de pasta door er een paar stukken uit de pan te halen. Wanneer de pasta gaar is, giet je de pasta af en spoel je deze met koud water. Zorg ervoor dat je de pasta niet te zacht of te hard kookt. Als je de Fettuccine pasta hierna wilt gebruiken, warm je deze op in wat boter of olijfolie.
Bakken van Fettuccine pasta
Om Fettuccine pasta te bakken heb je ongeveer 20 minuten nodig. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng vervolgens de Fettuccine pasta met gesneden groenten, kruiden en olie of boter. Leg dit dan op een ovenschaal en plaats de schaal in de oven. Bak de pasta vervolgens ongeveer 20 minuten tot de pasta gaar en lichtbruin is. Haal de schaal uit de oven en leg de inhoud op een bord. Voeg wat saus, kaas of extra kruiden toe als je wilt.
Grillen van Fettuccine pasta
Om Fettuccine pasta op de barbecue te grillen heb je ongeveer 20 minuten nodig. Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Meng dan de Fettuccine pasta met gesneden groenten, kruiden en olie of boter. Leg de pasta vervolgens op de grill en draai regelmatig om. Laat het ongeveer 20 minuten bbq’en tot de pasta gaar en lichtbruin is. Haal de pasta van de barbecue en leg de inhoud op een bord. Voeg wat saus, kaas of extra kruiden toe als je wilt.
Fettuccine pasta recept: Italiaanse Fettuccine pasta met groene pesto
Ingrediënten:
- 200 gram Fettuccine pasta
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- ¼ tl verse chilipeper
- 2 el groene pesto
- 2tb Parmezaanse kaas
- zeezout en peper
Bereiding:
- Kook de Fettuccine pasta gaar volgens de verpakking.
- Verwarm in een pan olijfolie, knoflook en chilipeper op middelhoog vuur. Bak dit 2-3 minuten.
- Voeg de groene pesto en de Parmezaanse kaas toe aan de pan en laat het verhitten, 1-2 minuten.
- Giet de gare Fettuccine pasta af en voeg toe aan de pan. Meng alles goed en verwarm de pasta en saus nog 1-2 minuten.
- Breng het gerecht op smaak met zeezout en peper.
- Garneer de Fettuccine pasta met wat extra groene pesto en Parmezaanse kaas en serveer direct.
Fettuccine pasta is een lekker en voedzaam pasta gerecht. Het is simpel en snel te bereiden. Je kunt Fettuccine pasta koken, bakken of grillen, waardoor het een veelzijdig gerecht is. Probeer deze Italiaanse Fettuccine pasta met groene pesto en geniet van een heerlijke maaltijd.