Fava Bonen

Fava bonen zijn een zeer populair gerecht in het Midden-Oosten, met name in Egypte, Jordanië en Syrië. Het zijn zaadbonen die al eeuwenlang worden gegeten door mensen in de regio. Fava bonen kunnen worden bereid door te koken, bakken of grillen, afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om Fava bonen te bereiden.

Koken van Fava Bonen

Fava bonen
 koken, bakken, grillen

Fava bonen kunnen worden bereid door te koken. Voordat je begint met koken, dien je de bonen eerst goed te wassen. Daarna kan je de bonen in een pan doen met water, of soep tenzij je een shell recept klaarmaakt waar je de schil om de bonen bakt. Je kunt je keuze maken tussen een pan met koud of warm water. Indien je koud water gebruikt om de bonen te koken, kook de bonen dan minimaal 1 uur 15 minuten tot 1 uur en 30 minuten. Als je warm water gebruikt, kook de bonen dan gedurende 30-45 minuten. Breng na het koken van je Fava bonen wat zout toe om het lekkerder te maken. Als je de bonen klaar bent, maak dan een lekker recept zoals Fava bonensoep, Fava bonensalade of Fava bonenomelet.

Bakken van Fava Bonen

Fava bonen kunnen ook worden gebakken voor een heerlijk, knapperig gerecht. Fava bonen hoeven niet in de oven te worden gebakken, maar je kunt ze ook gebruiken in een pan met olie om te frituren. Voordat je begint met het bakken van de Fava bonen, maal ze dan fijn in een keukenmachine of stamper. Meng na het malen van de Fava bonen bloem en een klein beetje water, zodat er een glad deeg ontstaat. Voeg zout en specerijen toe naar smaak. Kneed het deeg goed. Vorm vervolgens ballen uit het deeg. Verhit olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de Fava bonenballetjes in de olie gedurende ongeveer 5-7 minuten. Draai regelmatig om, zodat alle kanten gelijkmatig gebakken worden. Uiteindelijk zijn ze goudbruin en knapperig. Zelfgemaakte Fava bonenballetjes zijn een perfecte snack!

Grillen van Fava Bonen

Grillen is een lekkere manier om je Fava bonen te bereiden en heerlijk knapperig te maken. Voordat je begint met grillen, moet je de bonen een tijd laten weken. Doe 1 kop Fava bonen in een kom gevuld met 2 koppen koud water en laat het minimaal 8 uur staan. Voeg daarna wat zout toe aan het water en kook de bonen gedurende 18-20 minuten op middelhoog vuur. Laat de bonen vervolgens afkoelen en giet het overtollige water af. Neem een stuk aluminiumfolie, leg de gekookte bonen erin en voeg wat zout en olijfolie toe. Rol de folie op en maak knopen aan de uiteinden om het pakketje dicht te houden. Leg het Fava bonenpakketje op de grill en gril het gedurende 10-15 minuten. Je Fava bonen zijn klaar als ze knapperig en goudbruin zijn. Je kunt deze lekkere Fava bonen eten als een snack op zichzelf of als een lekker dessert!

Recept voor Fava Bonensalade

Als je op zoek bent naar een lekker gerecht waar je Fava bonen in kunt gebruiken, biedt dit recept je een heerlijke Fava bonensalade.

Ingrediënten:
– 1 kop Fava bonen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel komijnzaadjes
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:
1. Kook 1 kop Fava bonen in 2 koppen koud water gedurende ongeveer 18-20 minuten op middelhoog vuur.
2. Laat de bonen afkoelen.
3. Neem een grote kom en combineer hier de afgekoelde Fava bonen met de olijfolie, knoflook, citroensap, komijnzaadjes, zout en peper. Roer zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
4. Voeg vervolgens de peterselie aan de salade toe.
5. Garneer met nog wat peterselie als je wilt en serveer de salade.

Je Fava bonensalade is nu klaar om te serveren en perfect als bijgerecht of snack. Smakelijk!

Fava bonen zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je kunt voorbereiden door te koken, bakken of grillen. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende recepten zoals soepen, salades, omeletten en snacks. Ben je op zoek naar een lekkere manier om je eiwit- en vezelinname op te vullen? Probeer dan een van de genoemde manieren om Fava bonen te bereiden!

Plaats een reactie