Farfalle pasta

Farfalle is een type pasta, ook bekend als bowtie pasta of farfalline. Het is een langwerpig en kort stukje pasta in de vorm van een schijfje met staande kanten. Door de curieuze en leuke vorm is farfalle pasta een echte eyecatcher als ingrediënt in gerechten.

Korte kooktijd voor Farfalle pasta

Farfalle pasta
 koken, bakken, grillen

Farfalle pasta is ongeveer 10 minuten aan de kook te houden. Door de korte tijdsduur is het zeer geschikt voor salades en pastagerechten als lunch of diner. Kook farfalle pasta altijd alleen, dus zonder vocht. Het hoeft niet worden afgegoten omdat het zo kort is.

Wat om mee te combineren

Farfalle pasta kan worden gecombineerd met vele ingrediënten om een kleurrijke maaltijd te creëren. De meeste pastasauzen en saladedressings gaan goed samen met Farfalle. Ook gaan lekkere groenten, zuivel, vlees en vis goed samen met Farfalle.

Recept met Farfalle

Hieronder vind je een recept voor een heerlijke maaltijd met farfalle pasta, spinazie, erwten en Parmaham.

Ingrediënten:

 • 400 gram farfalle pasta
 • 150 gram bladspinazie, fijngehakt
 • 200 gram diepgevroren erwten (gekookt)
 • 100 gram geraspte kaas
 • 4 plakken Parmaham (fijngehakt)
 • Olie
 • Zout

Bereidingswijze:

 1. Kook de farfalle pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
 2. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pan en voeg de erwten, spinazie en ham toe. Kol bij elkaar op middelhoog vuur gedurende enkele minuten totdat alle ingrediënten warm zijn.
 3. Voeg de pastagerechten en een snuf zout toe en roer goed om.
 4. Verdeel de farfalle pasta over borden en garneer met geraspte kaas.

Bakken en grillen met Farfalle

Omdat Farfalle pasta al lang is gekookt kan het ook gebruikt worden voor bijgerechten. Hierbij is het wel belangrijk dat Farfalle lang genoeg wordt gebakken in olie of geraspte kaas. Als je Farfalle ook wilt grillen, doe dit dan op laag vuur.

Conclusie

Farfalle pasta is gemakkelijk klaar te maken en is ideaal als lunch of diner. Door de korte kooktijd kunnen salades en pastagerechten zo gemaakt worden. Omdat de pasta al klaar is, kunnen de ingrediënten vrij snel met elkaar worden gecombineerd. Farfalle is ook geschikt om kort te bakken of te grillen voor een verschillende smaak.

Plaats een reactie