Farfalle Pasta

Wat is Farfelle Pasta?

Farfalle pasta
 koken, bakken, grillen

Farfalle pasta, ook wel bowtie pasta of boterhamvormen genoemd, is een vorm bowtie-vormige, schelpachtige gedraaide pasta gemaakt met bloem en water. Het wordt gekenmerkt door de pasta die de vorm heeft van een knopenboek sluiten, doorgaans in een maat die ligt tussen spaghetti en penne. De pasta smelt gemakkelijk en is lekker als onderdeel van een salade, maar er zijn vele andere manieren om heerlijke gerechten te creëren met Farfalle pasta.

Koken van Farfalle Pasta

Voor de kooktijden, hebt u ongeveer 8-12 minuten nodig, afhankelijk van de gewenste noodharden. U kunt de kooktijd verkorten door de pasta, voordat u het kookt, eerst in koud water te weken. Gebruik ongeveer 1 liter water per 100 gram pasta. Voeg 1 theelepel zout toe aan het kookwater om aroma toe te voegen en om het kookproces te versnellen. Breng het kookwater aan de kook en voeg daarna de pastavaart toe. Roer de pasta af en toe door het kookwater om te voorkomen dat het kleven. Zodra de pasta klaar is, giet dan de pasta af in een vergiet en spoel de pasta af met koud water. Dit helpt om de verdere warmte van de pasta af te houden, zodat deze niet verder gaat koken en gaat plakken.

Bakken van Farfalle Pasta

Bakken van Farfalle Pasta is een gemakkelijke manier om klaar te maken en smakelijk. Om Farfalle pasta te bakken, hebt u ongeveer 20 minuten nodig bij een temperatuur van 200 oCelsius. U kunt ook kortgerookte of gesmoorde Farfalle pasta krijgen om weinig tijd en energie te besparen. Voeg een laag olijfolie toe aan de pan en rooster het terwijl uw oven verwarmt naar de juiste baktemperatuur. Voeg vervolgens Farfalle pasta toe en roer regelmatig om te voorkomen dat er brandt. Bak de Farfalle pasta gedurende 20 minuten en roer regelmatig om brand te voorkomen. Als de pasta gaar is, laat deze leeglopen en serveer.

Grillen van Farfalle Pasta

Grillen van Farfalle pasta is een andere manier om heerlijke gerechten te maken. Om te beginnen, breng het kookwater aan de kook en kook de Farfalle pasta volgens de verpakkingsinstructies gedurende 8-10 minuten. Giet de pasta direct af na het koken en spoel deze met water. Voeg de pasta toe aan de voorverwarmde grill. U kunt ook olijfolie, zout, peterselie en knoflook toevoegen aan de pasta als aanvulling. Grill de Farfalle pasta gedurende zeven minuten en draai de pasta regelmatig om. Zodra de pasta gaar is, kunt u het serveren.

Recept voor heerlijke Farfalle Pasta

Een recept voor heerlijke Farfalle Pasta is de welbekende “Bacon, Tomaat en Kaas” pasta. Dit heerlijke gerecht bestaat uit de volgende ingrediënten: 200 gram Farfalle pasta, 4 eetlepels olijfolie, 100 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 tomaten, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 100 gram geraspte kaas.

Kook de Farfalle pasta zoals hierboven beschreven. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak het ontbijtspek, ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en kook alles gedurende 5 minuten. Voeg de pasta toe en verwarm tot het mengsel begint te borrelen. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer goed om. Laat het gerecht gedurende 10-15 minuten sudderen. Zodra het klaar is, serveer met geraspte kaas.

Geniet van een heerlijke Farfalle Pasta met de smaak van Bacon, Tomaat en Kaas.

Conclusie

Farfalle Pasta is een heerlijke, verscheidenheid aan gebogen, schelpachtige pasta die een smakelijke selectie van gerechten voor ieders smaak kan maken. Of u nu kookt, bakt of grilt Farfalle Pasta, de tijden variëren en de verwerkingsmethoden zijn gemakkelijk aan te passen. U kunt een heerlijk gerecht maken door simpelweg uw favoriete ingrediënten toe te voegen om de smaak te verbeteren. U kunt klaar om gerechten te maken met Farfalle Pasta met een oog op tijd, grote porties en smaakvolle maaltijden!

Plaats een reactie