Elbow Macaroni

Elbow macaroni is een populaire pastavorm die vaak wordt gebruikt in allerlei recepten. Deze vorm van pasta komt meestal in de vorm van stompe, gebogen buizen, vandaar de naam. Het is een soort korte pasta die eenvoudig te bereiden is. Door haar stevigheid behoudt Elbow macaroni haar vorm als je gaat koken, bakken of grillen. Dat maakt deze variant van pasta uitstekend geschikt om mee te experimenteren in de keuken.

Koken met Elbow macaroni

Elbow macaroni
 koken, bakken, grillen

Als je Elbow macaroni gaat koken, heb je een paar dingen nodig. Voornamelijk water, zout en je Elbow macaroni. Als je begint met koken, moet je eerst wat eetlepels zout in een pan met gekookt water doen. Breng het water vervolgens aan de kook en voeg de Elbow macaroni toe.

Je moet deze korte pastavorm ongeveer tussen de 5 tot 9 minuten koken. Na ongeveer 5 minuten koken kun je een Elbow macaroni uit de pan vissen om te proberen. Je houd deze proefpasta vast en als hij al dente is voelt als die precies het juiste gaarheid heeft. Door te voelen aan de proefstukken weet je precies wanneer de pastavorm gaar is.

Om ervoor te zorgen dat Elbow macaroni perfect gaar is, moet je de tijd goed in de gaten houden. Dit geldt met name voor de kleinere varianten, zoals de kleine Elbow macaroni. Als de tijd verstreken is, giet je de pastavorm je af in een vergiet. Doe dit best met koud water zodat het kookproces wordt gestopt.

Bakken en grillen van Elbow macaroni

Elbow macaroni bakken of grilleren is net even iets anders dan koken. Als je deze pastavorm bakt of grilt, krijg je een lekker knapperig korstje. Het is daarom geweldig om Elbow macaroni te koppelen aan je favoriete soorten kaas. De macaroni neemt heerlijk smaken op terwijl het een krokant korstje krijgt.

Hoe ga je nu te werk als je de Elbow macaroni gaat bakken of grillen? Voeg eerst wat olie toe aan de pan met de pastavorm, zodat de macaroni knapperig bakt. Bak vervolgens de macaroni in de pan op een middelhoog vuur totdat hij goudbruin is. Bak de macaroni voor 15 tot 20minuten, afhankelijk van hoe knapperig je hem wilt hebben. Soms kun je ook wat gesneden uien of spek aan de macaroni toevoegen om meer smaak toe te voegen.

Uiteindelijk kun je de gebakken of gegrilde Elbow macaroni overgieten met een heerlijke kaassoort. Denk bijvoorbeeld aan cheddar, smeerkaas of parmezaan. Sluit de pan af met een deksel en laat het gerecht nog 5 minuten staan alvorens je het opdient.

Elbow macaroni & Roomchampignons

Om je wegwijs te maken in het koken, bakken of grillen met Elbow macaroni geven we je een recept mee. Maak deze roomchampignonpasta, waarvoor je onder andere Elbow macaroni nodig hebt. Het is een gemakkelijk gerecht dat lekker smaakt en makkelijk te bereiden is.

Het is belangrijk dat je eerst de Elbow macaroni gaat koken zoals hierboven beschreven staat. Begin hierna met de bereiding van de saus. Verwarm een volle eetlepel boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze gedurende 5-7minuten. Vervolgens kun je er een kleine ui bijvoegen en ongeveer een halve theelepel knoflookpoeder. Laat het geheel onder voortdurend roeren 5 minuten bakken.

Nu kun je de saus afmaken met wat room, zout en peper naar smaak. Voeg de Elbow macaroni toe aan de saus en meng het voorzichtig. Je kunt het gerecht opdienen met een garnering van Parmezaanse kaas. Zo heb je een heerlijk pasta maaltijd met Elbow macaroni die perfect is om thuis te serveren. Eet smakelijk!

Plaats een reactie