Elbow macaroni is een soort korte, afgeknotte pasta. Elbow macaroni wordt voornamelijk gebruikt in macaronischotels, gerechten met kaas, ovenschotels of als basis in salades. Het is kort genoeg om te worden gekookt in gerechten en voegt textuur aan het gerecht toe. Elbow macaroni is een lekker en gemakkelijk te bereiden gerecht dat veel personen zal plezieren.
De pasta mag voordat je het gaat koken enkele minuten in koud water weken of in kokend water gekookt worden. Als de pasta te lang in kookwater wordt gekookt, zal deze zacht en papperig worden. Als je de pasta klaar maakt om mee te bakken of te grillen, kun je het beste eerst koken en daarna verwerken in het gerecht.
Voor Elbow macaroni heb je een grote pan nodig met genoeg water om de pasta in te koken. Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook het gedurende 10-12 minuten. Als het gaar is, giet je de pasta af en spoel je het af met koud water.
Als je Elbow macaroni wilt bakken, kan je het beste eerst koken en daarna verwerken in het gerecht. Voeg bijvoorbeeld gesneden groenten, kruiden en kookroom toe aan de pasta en bak het geijkte geheel in de oven. Bak de gerechten gedurende 20-25 minuten op een temperatuur van 180⁰C.
Als je Elbow macaroni wilt grillen kun je het beste kiezen voor kleine stukjes Elbow macaroni die al zijn gekookt en afgekoeld. Voeg bijvoorbeeld gesneden groenten, kruiden en kookroom toe, en marineer het met olie, zout, peper en gedroogde kruiden. Verhit de grillpan en gril de gerechten gedurende 6-8 minuten.
Recept: Kaassaus met Elbow macaroni
Dit recept is perfect voor een avondmaaltijd of een speciale lunch. Het is een smakelijk gerecht dat iedereen zal waarderen.
Ingrediënten:
- 500 g Elbow macaroni
- 125 g geraspte kaas
- 2 eetlepel boter
- 2 eetlepel bloem
- 1 blikje tonijn (ontdooien)
- 1 ui (fijngesneden)
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel mayonaise</