Elandvlees

Elandvlees is gezond, lekker en mooi mals. Het vlees is goed van smaak en rijk aan eiwitten. Het is een vrij veelzijdige soort vlees en er zijn veel mogelijkheden om er verschillende soorten gerechten mee te bereiden. In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je heerlijk elandvlees kunt bereiden. We geven je tips over kook- en baktijden en vertellen je over een recept dat je kunt gebruiken om heerlijk elandvlees te eten.

Hoe te koken en te bakken

Elandvlees
 koken, bakken, grillen

Elandvlees wordt het beste bereid bij een lage temperatuur. Als je het vlees op een te hoge temperatuur kookt of bakt, wordt het taai. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om je aan de kook- en baktijden te houden.

Koken: Als je elandvlees kookt, zorg dan dat je het kort kookt bij een lage temperatuur. Probeer de kooktijd tussen de 3 en 5 minuten te houden, afhankelijk van de grootte van de stukken vlees. Als je het te lang kookt, kan het vlees taai worden.

Bakken: Elandvlees is heerlijk als je het bakt. Als je het bakt, zorg er dan voor dat je het bij een relatief lage temperatuur bakt. Doe een klein beetje olie of boter in de pan om te voorkomen dat het vlees aan het bakken blijft plakken. Bak het elanvlees gemiddeld tussen de 4 en 5 minuten. Als je het vlees te lang bakt, zal het taai worden.

Hoe te grillen

Elandvlees is ook goed te gebruiken als je het op de grill bereid. Als je elandvlees gaat grillen, is het belangrijk om de juiste grilltijd te houden. Probeer de grilltijd tussen de 5 en 7 minuten te houden. Als je het te lang grilt, wordt het vlees taai. Voor het beste resultaat zorg je dat je het elandvlees grilt bij een lage temperatuur. Leg het vlees niet te dicht bij de vlammen, omdat het anders kan verbranden. Kook het vlees ook niet te lang. Als er nog damp van het vlees komt als je het gaat serveren, dan weet je zeker dat het vlees mals en sappig is.

Elandvlees recept

Om heerlijk elandvlees te eten is het recept voor braadstuk met geroosterde groenten en knoflooksaus perfect. Je kunt dit gerecht makkelijk klaarmaken en het is een grote hit bij gasten.

Om het recept klaar te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 2 elandbraadstukken, ca. 8 cm dik
– 1 ui
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in stukjes
– 4 wortelen, in schijfjes
– 100 ml melk
– 1 theelepel tijm
– 2 eetlepels olijfolie
– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smeer de elandbraadstukken in met olijfolie en een beetje zout en peper.

3. Leg de elandbraadstukken in een ovenschaal.

4. Voeg de ui, knoflook, paprika’s en wortelen toe aan de schaal, strooi er wat zout en peper over.

5. Giet de melk in de schaal.

6. Bestrooi de gerechten met tijm.

7. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht 25 minuten bakken.

8. Serveer het gerecht met vers brood en zelfgemaakte knoflooksaus.

Geniet van je heerlijk elandvlees gerecht en smullen maar!

Plaats een reactie