Familiediners of gezellige buffetten: iedereen houdt ervan! In deze blog gaan we er alles aan doen om Eggplant Pasta te leren klaarmaken op een lekkere manier. Niet alleen is dit gerecht gezond, maar het is ook ongelooflijk makkelijk te koken en bakken, en het is ook binnen een relatief korte tijd klaar. Dit is een gerecht dat je zelf bij elkaar kan mixen, zonder al te veel stress. Kijk mee naar de ingrediënten en de bereiding die je nodig hebt om de Eggplant Pasta te maken.
Ingrediënten
Eggplant Pasta is een eenvoudig gerecht om te klaarmaken en het heeft maar een paar ingrediënten nodig. Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 aubergines (gehakt in blokjes)
- 200 gram spaghetti (gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes look (geperst of gehakt)
- 1 ui (in kleine stukjes gesneden)
- 250 gram gehakt
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 300 ml kippenbouillon
- 1 kleine rode paprika (in kleine stukjes gesneden)
- 1 eetlepel oregano
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Hervouwing is vandaag waar het om gaat, maar die wordt hier heel simpel van. Voordat je aan de bereiding begint, moeten de ingrediënten allemaal voorbereid zijn. Laat de spaghetti volgens de instructies op de verpakking koken en begin dan aan de bereiding.
Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, look en gehakt toe. Kook dit voor ongeveer 5 minuten totdat het gehakt gaar is. Voeg nu de aubergines toe en kook gedurende nog eens 5 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en kook nog eens 5 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe, de paprika en de oregano. Laat de groenten ongeveer 10 minuten aan de bouillon toe. Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe en kook 10 minuten, zodat de spaghetti de smaken direct opneemt.
Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan eventueel wat extra olijfolie toe. Voeg ook wat meer zout en peper toe, als je dat wenst. Serveer de Eggplant Pasta direct, als een heerlijke lunch of doe het in een ovenschaal, strooi er wat extra Parmezaanse kaas over en bak de pasta dan in de oven. Eet smakelijk!
Een recept voor Eggplant Pasta
Voor deze heerlijke Eggplant Pasta gaan we onze eigen kleurrijke pasta maken. Dit is wat je nodig hebt:
- 300 gram fettucine/ spaghetti
- 1 ui (in dunne ringen gesneden)
- 2¼ kopjes gehakt
- 2 lente-uitjes (in dunne ringen gesneden)
- 3-4 teentjes knoflook (geperst of versnipperd)
- 2 rode paprika’s (in stukjes gesneden)
- 1/2 kopje groene erwten
- 2 eetlepels verse basilicum (fijn gesneden)
- 1 kopje gemalen tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels kappertjes
- Zout en peper naar smaak
Kook de pasta volgens de verpakkingseisen en laat het afkoelen. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui, look en gehakt toe. Kook dit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de paprika’s, erwten, basilicum, tomaat, oregano, kappertjes en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het gedurende 10 minuten aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200° C. Leg een ovenschaal klaar en leg hierin de pasta. Voeg daarna de saus toe en meng het allemaal goed door elkaar. Strooi de Parmezaanse kaas over de pasta en bak het gerecht in de oven voor 15 tot 20 minuten. Serveer de Eggplant Pasta direct en geniet van je maaltijd!
Conclusie
Als het gaat om koken, is Eggplant Pasta een eenvoudig gerecht om te klaarmaken. Of je het nu bakt of kookt, het is een lekkere manier om de dag mee te beginnen. Met de kooktijden die hierboven staan, kun je een heerlijk gerecht maken dat ook nog eens gezond is. Hopelijk heb je genoten van deze blog!