Egg Noodles

Egg noodles, ook wel eigeitewitlof genoemd, zijn een geliefde basis voor veel verschillende soorten gerechten. Versierd met kruiden, groenten en smaakstoffen zijn egg noodles een smakelijk alternatief voor andere peulvruchten. Er zijn veel verschillende manieren om egg noodles te bereiden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het beste egg noodles kunt koken, bakken of grillen voor een lekker gerecht.

Kooktijden voor Egg Noodles

Egg noodles
 koken, bakken, grillen

Egg noodles zijn gemakkelijk te bereiden met behulp van een pan met kokend water. Voeg een beetje zout en olie toe aan het kokende water, zodat de egg noodles lekker zacht worden. Breng het water aan de kook en voeg daarna de egg noodles toe. Laat de egg noodles 4-5 minuten koken, of totdat ze gaar en zacht zijn. Als de egg noodles gaar zijn, giet je de pan leeg en spoel je de egg noodles af met koud water. Laat de egg noodles afkoelen, voeg de ingrediënten toe en bereid het gerecht zoals gewenst.

Baktijden voor Egg Noodles

Bak egg noodles in een koekenpan met olie of boter. Verwarm de koekenpan en voeg de egg noodles en de gewenste ingrediënten toe. Bak de egg noodles gedurende 5-7 minuten op matig vuur. Roer regelmatig om te voorkomen dat de egg noodles aanbakken. Als de egg noodles zacht en mooi gebakken zijn, is het gerecht klaar. Voeg als laatste nog wat kruiden toe en je egg noodles-gerecht is klaar.

Grilltijden voor Egg Noodles

Egg noodles kunnen ook in een grillpan worden gegrild. Verwarm de grillpan en voeg een klein beetje olie toe. Voeg daarna de egg noodles en de gewenste ingrediënten toe. Grill de egg noodles gedurende 5-7 minuten op matig vuur. Roer regelmatig om te voorkomen dat de egg noodles aanbakken. Als de egg noodles zacht en mooi gegrild zijn, is het gerecht klaar. Voeg als laatste nog wat kruiden toe en je egg noodles-gerecht is klaar.

Recept voor Egg Noodle Stir Fry

Egg Noodle Stir Fry is een lekker gerecht dat je binnen een korte tijd kunt bereiden. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 1 pakje egg noodles, 1 ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 courgette (in blokjes), 150 gram taugé, 2 lente-uitjes (in dunne ringen), 2 eetlepels olie, 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal, 1 theelepel bruine suiker, zout en peper naar smaak.

Verwarm de olie in een wok of koekenpan en fruit de ui, knoflook en lente-uitjes. Voeg daarna de courgette, taugé en egg noodles toe. Maak het gerecht af met de ketjap, sambal, bruine suiker, zout en peper. Roer alles goed door elkaar en stoof het gerecht nog 2-3 minuten. Serveer de egg noodle stir fry direct als het gerecht afgekoeld is.

Egg noodles zijn lekker en makkelijk te bereiden. Je kunt de noodle koken, bakken of grillen met een variantie aan ingrediënten voor een lekker en smakelijk gerecht. Maak gebruik van het bovenstaande recept, of experimenteer met verschillende ingrediënten en kooktechnieken voor heerlijke egg noodle gerechten.

Plaats een reactie