Eendenborst

Eendenborst is een favoriet gerecht bij veel gasten. Het maakt een heerlijke maaltijd, die eenvoudig en toch heel smakelijk is. De borst van de eend is klein, maar zeer smakelijk wanneer deze goed en zorgvuldig bereid wordt. Als je Eendenborst weet te bereiden, zal deze zowel lekker als mals zijn. Eendenborst is perfect als je een gastvrije maaltijd wil maken en je gasten wil verrassen.

Bereiden van Eendenborst

Eendenborst
 koken, bakken, grillen

Er bestaan verschillende manieren om Eendenborst te bereiden. Hieronder staan enkele tips en technieken om je Eendenborst te koken, bakken of grillen.

Koken van Eendenborst

Eendenborst kan in een pan worden gekookt in een korte bereidingstijd. Verwarm de pan op een matig vuur. Breng de saus aan de kook en voeg de Eendenborst toe. Kook de Eendenborst in de saus gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van hoe dik de borst is. Tijdens het koken moet je de Eendenborst regelmatig omdraaien om ervoor te zorgen dat het eten van alle kanten gaar is. Zorg ervoor dat de saus niet te dik wordt, voeg indien nodig extra water toe om de saus smeuïg te maken.

Bakken van Eendenborst

Eendenborst kan ook worden gebakken in een hete oven. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Plaats de Eendenborst op een ovenplaat, bestrooi de Eendenborst met zout en peper. Bedek de Eendenborst met een laagje olie om het te voorkomen dat de Eendenborst uitdroogt. Bak de Eendenborst gedurende 20-25 minuten totdat het eten gaar is. Soms is het nodig om de Eendenborst tussentijds te keren voor beter resultaat.

Grillen van Eendenborst

Eendenborst kan ook worden gegrild in een grillpan of op de barbecue. Verwarm de grillpan op een matig vuur. Plaats de Eendenborst in de grillpan en voeg een beetje olijfolie toe aan het vlees. Grill de Eendenborst gedurende 10-12 minuten, afhankelijk van hoe dik de borst is. Keer de Eendenborst regelmatig om het vlees aan beide kanten gaar te krijgen. Grill de Eendenborst niet te hard om het vocht dat in het eten zit te behouden.

Opslaan van Eendenborst

Om ervoor te zorgen dat de Eendenborst veel smaak heeft, is het belangrijk dat de Eendenborst correct wordt opgeslagen. Eendenborst moet worden bewaard op een koele, donkere plaats en het beste binnen 24 uur na het bereiden worden geconsumeerd. Als het eten langer wordt bewaard dan moet het in de koelkast worden bewaard. Het eten kan zo tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Eendenborst is spijs dat makkelijk te bewaren is in de vriezer. Het eten kan zo tot 6 maanden bewaard worden. Als je Eendenborst uit de vriezer haalt, laat het dan eerst goed ontdooien voordat je het gaat bereiden.

Recept voor Eendenborst met Peren en Citroen

Hieronder staat een heerlijk recept dat je gasten zullen verrassen. Met deze Eendenborst maak je een heerlijke maaltijd klaar die eenvoudig te bereiden is.

Ingrediënten

 • 4 eendenborsten
 • 2 peren
 • 2-3 eetlepels boter
 • 2 citroenen
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius, zet de ovenplaat in de oven.
 2. Doe de boter in een ovenbestendige pan.
 3. Snijd de eendenborsten in de lengte open, was de eendenborsten en wrijf ze in met zout en peper. Roer wat van het boter in de pan.
 4. Snipper de peren en citroenen en voeg toe aan de ovenschaal.
 5. Leg de eendenborsten in de ovenschaal en strooi de snippers over de eendenborsten. Roer de rest van de boter erdoor.
 6. Bak de eendenborsten in de oven gedurende 20-25 minuten.
 7. Haal de schaal uit de oven, duw de eendenborsten voorzichtig naar elkaar en serveer.

Met dit recept maak je een smaakvolle maar eenvoudige maaltijd klaar die een genot is voor de smaakpapillen. Eendenborst met peren en citroen is een populaire maaltijd die eenvoudig in een korte bereidingsperiode klaar te maken is. Probeer deze heerlijke maaltijd, je gasten zullen aangenaam verrast zijn door deze unieke combinatie van smaken.

Plaats een reactie