Eel

Eel, of Anguilla anguilla, is een populaire delicatesse. Het is een smakelijke en vriendelijke vissoort die wordt verkocht in verschillende stukken, waarvan het meest voorkomende stuk het hol. Het biedt veel mogelijkheden als het gaat om smaakvarianten en kookstijlen. Het koken, bakken of grillen van eel is iets wat zelfs de meest ervaren chefs kunnen aanpakken. In dit artikel zullen alle kook-, bak- en griltechnieken die nodig zijn om eel te bereiden worden besproken.

Het koken van Eel

Eel
 koken, bakken, grillen

Het is heel eenvoudig om eel te koken. Er zijn verschillende stukken waarmee je kunt werken. De meest voorkomende manier is de eel in kleine stukken te snijden en in een pannetje op te warmen. Volgens een recept op Platen.nl moet je hierbij de eel eerst kruiden met wat zout, peper, knof look en een sinaasappel. Wanneer de stukken eenmaal aan de pan zijn toegevoegd, voeg je dan wat ui, paprika en andere groenten toe en laat het gerecht nog een paar minuten pruttelen voordat het klaar is.

Bakken van Eel

Het bakken van eel is ook een gemakkelijke, maar toch smakelijke manier om van een van de meest verfijnde ingrediënten te genieten. Het is het beste om de eelstukken schoon te maken voordat je begint. Dit doe je door het darmkanaal te verwijderen en het vlees te ontklenen. Vervolgens kunt je het vlees marineren met olijfolie, knoflook, peper en zout, en het laten rusten in de koelkast. Bak de eel vervolgens in de oven gedurende 10-15 minuten, of grill het in een grillpan, op een lage temperatuur, totdat het goudbruin is. Serveer het gerecht met een side dish, zoals salade of kropsla.

Grillen van Eel

Grillen is een andere manier om van deze smaakvolle vis te genieten. Om de eel te grillen, moet je ervoor zorgen dat de temperatuur van de grill lekker heet is. De eel moet grof worden gesneden, gekruid met peper en zout en bestrooid worden met wat olijfolie of boter. Grill de eel vervolgens gedurende 4-6 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de stukken. Serveer de eel warm, met wat citroen als smaakmaker.

recept : Eel Avocado Salade

Dit recept is een simpel maar smaakvol mombaket dat eel combineert met verse groenten.

Ingrediënten:

  • 1 kop gesneden eel
  • 1 kleine avocado
  • 1 kop verse bosui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Begin met het koken van de eel. Kook de stukjes gedurende 10 minuten of kook om de eeltjes goed gaar te krijgen.

Snijd intussen de avocado, bosui en knoflook fijn. Meng deze groenten in een kom en voeg olijfolie, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng het geheel goed.

Haal de stukjes eeltje uit de pan en laat deze afkoelen. Voeg de gekookte eel toe aan de salade en meng dit alles.

Serveer de salade op een gekoelde bord en geniet van deze smaakvolle eetsalade.

Plaats een reactie