Duif

Duif is een verfijnde, smakelijke vogel en een voedzame voedselbron. Het is een populaire keuze voor verschillende gerechten en een gewaardeerde voedselbron in veel verschillende culturen. Het koken, bakken of grillen van Duif biedt een verrukkelijke manier om van deze vroege, maar smakelijke vogel te genieten.

Kooktijden, baktijden en grilltijden

Duif
 koken, bakken, grillen

De precieze kooktijden, baktijden en grilltijden van Duif verschillen enigszins, afhankelijk van de dikte van het vlees. Voor koken kun je het beste kijken naar een kookgrafiek voor de precieze tijd die je moet koken, bijvoorbeeld 8 minuten per pond (450 gram). Als je de Duif goed gaart, maar het vlees willen behouden, is het raadzaam om de temperatuur te verlagen om de tijd wat te verlengen tot het vlees zacht is.

Voor het bakken van Duif is minder tijd nodig dan het koken, omdat het vlees al in kleine of middelgrote stukken is gesneden. Sommige stukken zullen nog wat langer garen dan anderen, maar met een goede thermometer kun je het vlees eenvoudig monitoren om te controleren of het klaar is. De precieze baktijd is afhankelijk van de grote van de stukken vlees, maar meestal is 15-20 minuten voldoende om de Duif te bakken.

Voor het grillen van Duif moet je genoeg tijd en aandacht besteden aan het grillen op indirect vuur. Gebruik weinig of geen olie op het vlees, zodat het niet gaat altern. Gebruik een tang of een iets bredere spatel voor het draaien en omdraaien van de stukken, om te voorkomen dat het aan de grill blijft plakken en dek de grill af om de stoom vast te houden. Hoe langer u grillt, hoe minder sappig het vlees zal zijn wanneer het klaar is. Het grillen van Duif duurt meestal 20-25 minuten, maar controleer met een thermometer om ervoor te zorgen dat het vlees goed gaar is.

Een recept met Duif

Kokos-citroen Duif

Ingrediënten:

– 2 Duif borstfilets
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 75 gram kokosrasp
– 2 eetlepels citroensap
– 1/4 theelepel gemalen kurkuma
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel pimentpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en dek de bakplaat af met bakpapier.

2. Snijd de duif borstfilets in kleinere stukken.

3. Klop in een diep bord de zonnebloemolie, kokosrasp, citroensap, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder en pimentpoeder samen.

4. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng het goed.

5. Haal de stukken duif door de marinade en leg ze op de voorbereide bakplaat.

6. Bak de stukken duif gedurende 15-20 minuten op 200 graden Celsius tot ze gaar zijn.

7. Serveer de kokos-citroen Duif warm.

Conclusie

Duif is een mooi gerecht om te koken, bakken of grillen. Houd rekening met de variërende kooktijden, baktijden en grilltijden van Duif om een lekker en sappig resultaat te krijgen. Probeer de hierboven genoemde recept van kokos-citroen Duif om je maaltijd extra smaakvol te maken.

Plaats een reactie