Dogfish

Dogfish of hondshaai is een vissoort met een gidshuid en makkelijk te herkennen aan hun kenmerkende opvallende steelvinnen. Dogfish is een goede bron van koolhydraten en eiwitten, bevat een lage hoeveelheid vetten en is rijk aan vitamines en mineralen. Dogfish is een populaire vissoort die veel gebruikt wordt in culinaire gerechten. Het kan op verschillende manieren worden gebruik, zoals koken, bakken of grillen, en het is ideaal voor alledaagse gerechten, zoals visburgers, salades of stoofschotels.

Hoe Dogfish te Koken, Bakken of Grillen?

Dogfish
 koken, bakken, grillen

Dogfish is een veel gebruikte vissoort in de keuken en heeft verschillende bereidingswijzen. Het is lekker met een beetje olijfolie of boter voor het koken, en wordt vaak gebruikt in de traditionele visburgers. Dogfish kan ook worden gebakken in oven, en het resultaat is heerlijk krokant maar stevig. Of, als je een barbecue-avond plannen, grill de Dogfish voor een lekkere gezonde vis. Of je de Dogfish op de barbecue, oven of kookplaat bereidt, kook de vis nooit te lang; anders wordt de vis taai.

Kook-, Bak- en Grilltijden van Dogfish

De kook-, bak- en grilltijden voor Dogfish verschillen afhankelijk van de grootte van de vis. Als je Dogfish kookt, kook de vis dan ongeveer 5-8 minuten per cm visdikte. Als je een oven of grill gebruikt, zet de temperatuur dan hoog genoeg om de Dogfish medium-rare te krijgen. Houd er rekening mee dat Dogfish in de oven of op de barbecue in ongeveer 10-20 minuten te zacht zal zijn en als je de vis te lang bakt, krijg je een taaie texture.

Recept: Gegrilde Dogfish met Citroenboter

Je kunt ook een goddelijke gegrilde Dogfish maken met een saus van citroenboter. Wat heb je nodig?

  • 600 g schoongemaakte dogfish filets
  • 2el olijfolie
  • zout & peper
  • 1el gemalen zwarte peper
  • 3el citroensap
  • 2el boter
  • Sinaasappelschijfjes

Hoe ga je te werk? Begin met het wassen en drogen van de dogfish filets. Bestrijk de filets met geklaarde boter en bestrooi ze met zout, peper en gemalen zwarte peper. Breng de gril of grillpan op middelhoge temperatuur. Leg de filets op de grilpan en laat ze gedurende ongeveer 5-7 minuten aan elke kant grillen. Voeg olijfolie toe als de filets beginnen te verkleuren.

Voeg voor de citroenboter het citroensap toe aan de boter en zet deze op de pan. Voeg de sinaasappelschijfjes toe voor de presentatie. Wanneer de filets klaar zijn, serveer je de gegrilde Dogfish met de citroenbotersaus. Geniet!

Conclusie

Dogfish is een populaire vissoort die vaak wordt gebruikt in culinaire gerechten. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals koken, bakken of grillen, en het is perfect voor dagelijkse gerechten. Koken, bakken of grillen allen wel volgens de tijd met Dogfish, zodat het vlees zacht blijft. Bovenstaande recept is een recept waarin je Dogfish met citroenboter kunt gebruiken. Doe er je voordeel mee en geniet van de smaak!

Plaats een reactie