Ditalini pasta

Wat is Ditalini pasta?

Ditalini pasta
 koken, bakken, grillen

Ditalini pasta is een Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine, korte pasta die lijken op korte, dikkere stroken spaghetti. Dit type pasta is een populair onderdeel van veel Italiaanse gerechten en is meestal gekookt, gebakken of gegrild. Ditalini pasta heeft een uniek stukje vorm en smaak dat het een lekkere aanvulling op vele gerechten maakt. De structuur en smaak zorgen ervoor dat dit type pasta vaak wordt gebruikt in salades en Italiaanse gerechten zoals pasta-ovenschotels.

Hoe maak je een lekker gerecht met Ditalini pasta?

Koken met Ditalini pasta is relatief eenvoudig omdat het type pasta is kleiner dan veel andere soorten pasta. Daarom kookt het sneller en heeft het een veel kortere kooktijd. De meest voorkomende manier om Ditalini pasta te koken is om het in een pan met kokend water te doen, samen met wat zout, en het ongeveer 7-10 minuten te laten koken. Het water kan al op het fornuis kooken voordat je de Ditalini pasta doet, of je kunt het met de Ditalini pasta al in de pan verwarmen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Een andere manier om Ditalini Pasta te bereiden is door het te bakken of te grillen. Bakken van deze pasta is een goede manier om het wat extra natuurlijke smaak en smeuïgheid te geven. Bak het in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5-7 minuten, of tot het goudbruin is. Als je Ditalini pasta wilt grillen, doe het dan op medium hoog vuur in een grillpan of op de barbecue. Laat het 8-10 minuten grillen of tot het gaar is. Als je beide opties wilt proberen voeg er dan een klein beetje extra olie toe aan de pan of de barbecue als je de Ditalini pasta voegt. Dit voorkomt dat het aan de onderkant aanbrandt.

Een recept met Ditalini pasta: Salade met gemengde groenten

Deze salade met gemengde groenten is een makkelijk en lekker gerecht waarin Ditalini pasta een opvallende smaaktoevoeging is. Voor een heerlijke salade met gemengde groenten heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kopje Ditalini pasta
 • 1 tl zout
 • 4 tomaten, gesneden in blokjes
 • 2 paprika’s, in blokjes gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 kopje geraspte kaas
 • 2 el olijfolie
 • 2 el citroensap
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel oregano
 • 1 theelepel basilicum

Bereiding:

1. Breng een pan met water en het zout aan de kook. Voeg de Ditalini pasta toe en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Laat de pasta afkoelen en voeg de overige ingrediënten toe en roer het geheel goed door.

3. Voeg als laatste een snufje zout naar smaak toe.

4. Serveer de gemengde groente salade met de Ditalini pasta meteen met wat vers brood erbij.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat je Ditalini pasta gaar is, heb je verschillende kookmethoden die je kunt gebruiken. Je kunt deze pasta koken in kokend water, bakken of grillen. Het heeft maar weinig tijd nodig om elke methode uit te voeren. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je elke manier gebruiken om een lekker gerecht met Ditalini pasta te maken. Deze hoeveelheid recept is genoeg voor zes personen. Probeer het zelf en je zult zien hoe lekker deze salade met gemengde groenten en Ditalini pasta is!

Plaats een reactie