Cuscus

Cuscus is een van de meest verspreidde en populaire gerechten in de wereld. Het kan je helpen een gezonde, lekkere en voedzame maaltijd te bereiden. Cuscus is een handig klaargemaakt gerecht dat op veel verschillende manieren kan worden gestoofd, gevuld, gebakken of gegeten. Het is heerlijk om als hoofdgerecht te serveren, maar ook een heerlijke bijgerecht, salade of snack.

Kooktijden van Cuscus

Cuscus
 koken, bakken, grillen

Cuscus is een van de gemakkelijkste gerechten om te maken. Het is snel en makkelijk te bereiden en heeft maar weinig ingrediënten. Omdat het zo makkelijk te bereiden is, duurt het maar een paar minuten om het klaar te maken. De kooktijd is afhankelijk van welk type cuscus je gebruikt. Instaat cuscus kost meestal maar 5-10 minuten in kokend water te koken, terwijl de marokkaanse cuscus meestal langer kookt, zo’n 15-20 minuten.

Baktijden van Cuscus

Cuscus is een populaire bereiding voor vele gerechten. Er zijn talloze manieren waarop het kan worden gebakken. Hoe je het bakt, hangt af van de gerecht je probeert te bereiden. Sommige recepten zullen niet eens vragen om het te bakken en anderen zullen je vragen het in een vormpje of zelfs een gebakken vis te gebruiken. Het duurt meestal 10-15 minuten om het te bakken. Je moet ervoor zorgen dat je het op de juiste temperatuur bakt, zodat het lekker knapperig en goudbruin wordt.

Grilltijden van Cuscus

Grillen is een ideale manier om je Cuscus een extra smaak te geven. Het is makkelijk om cuscus te grillen en het duurt meestal 10-15 minuten. Als je het op een barbecue of grillpan doet moet je er voor zorgen dat je het op een laag vuur grilt. Controleer de cuscus regelmatig omdat het gemakkelijk te verbranden is. Als je het gebruikt als basis voor een salade moet je het als laatste toevoegen voordat je het serveert. Op deze manier blijft de smaak van de andere ingrediënten intact.

Lekker recept met Cuscus

Een lekker recept waarin je cuscus kunt gebruiken is cuscus met gehaktballetjes, feta en komkommer. Dit is een voedzame en smaakvolle maaltijd die snel en makkelijk te maken is. Als je hiermee aan de slag gaat, heeft het de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram cuscus
  • 200 gram gehaktballetjes
  • 200 gram feta
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, peper en kruiden naar smaak

Kook de cuscus volgens de verpakking. Giet de cuscus op een diepe bord en voeg er de gehaktballetjes, feta en komkommer aan toe. Breng alles op smaak met zout, peper en kruiden naar eigen smaak. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Serveer het direct of laat het wat afkoelen. Lekker met vers brood als bijgerecht.
Eet smakelijk!

Plaats een reactie