Cured Meat Koken

Cured Meat is een heerlijk ingrediënt dat veel verschillende smaken kan toevoegen aan een gerecht. Of het nu gaat om grillen, bakken of koken, Cured meat is een echt smaakexplosief dat de ideale aanvulling maakt op enig gerecht. Het cureren van het vlees maakt het langer houdbaar en verrijkt het met smaak. Er zijn veel verschillende manieren om Cured meat te bereiden, maar hoe je het precies klaarmaakt, zal eigenlijk afhangen van het soort Cured meat dat je gebruikt en de bereidingswijze.

Cured vlees koken

Cured meat
 koken, bakken, grillen

Het cureren van vlees is een manier om het langer houdbaar te maken en het te verrijken met smaak. Het koken van Cured vlees is vrij eenvoudig. Het is belangrijk dat je de Cured vlees eerst goed kleurt voordat je het gaat koken. Voeg wat olie en een mespuntje zout toe aan je bakplaat en zet deze op middelhoog vuur. Laat het Cured vlees aan elke kant kort goudbruin kleuren. Als het aan de buitenkant goed goudbruin is, verlaag dan de temperatuur naar laag en voeg wat vocht toe (water, bouillon of wijn). Voeg eventueel wat extra specerijen toe. Laat het Cured vlees zachtjes een half uur stoven. Dit zal ervoor zorgen dat het Cured vlees er ten slotte heerlijk mals uit komt.

Cured vlees bakken

Bij het bakken van Cured vlees is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid vocht toevoegt. Voeg wat olie en wat zout toe aan je bakplaat en zet deze op middelhoog vuur. Bak het Cured vlees voor ongeveer twee minuten aan elke kant. Zodra het vlees aan beide kanten mooi gekleurd is, voeg dan wat vocht toe. Bak het Cured vlees dan voor nog eens vijf minuten, voeg eventueel wat specerijen toe tijdens het bakken. Als het vocht is verdampt en het Cured vlees is gaar, voeg dan wat extra olie toe als je wilt. Het Cured vlees is nu klaar om te serveren.

Cured vlees grillen

Het grillen van Cured vlees is een snelle manier om een heerlijk gerecht te maken. Zorg dat je barbecuerooster goed heet is voordat je begint met het Cured vlees. Voeg wat olie en enigszins zout toe aan het vlees voordat je het op het rooster legt. Grill het Cured vlees ongeveer drie minuten aan elke kant, voeg eventueel wat specerijen toe als het Cured vlees aan het grillen is. Zodra je vlees klaar is, haal het dan van het vuur en laat het ongeveer vijf minuten rusten voordat je het serveert. Hierna kun je je Cured vlees serveren als een smakelijk bijgerecht.

Recept voor Cured Meat

Voor de volgende gerecht heb je nodig:

  • 350 gram Cured varkensvlees
  • 1 fles rode wijn
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tijm
  • 200 gram champignons, in plakken gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm ook de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is. Voeg dan de paprika toe aan de pan en bak voor nog een paar minuten. Voeg dan de Cured varkensvlees toe aan de pan en bak het vlees voor ongeveer vijf minuten totdat het aan elke kant bruin is. Voeg vervolgens de tijm, de champignons en de rode wijn toe aan de pan. Breng dit aan de kook en laat het op laag vuur gedurende ongeveer een half uur zachtjes koken totdat het Cured vlees gaar is en alle vocht is opgenomen. Giet het vocht af en voeg zout en peper naar smaak toe. Stort het Cured vlees in een ovenschaal en zet de schaal voor 20-25 minuten in de oven. Serveer het gerecht met aardappelpuree of rijst. Enjoy!

Plaats een reactie