Crespelle is een veelgebruikt ingrediënt in veel Italiaanse gerechten. Het wordt ook wel beschreven als roomsaus gevulde blinzen, pasta vervangende pannenkoeken of gevulde crepes, afhankelijk van hoe je het maakt. Crespelle en andere varianten worden meestal gemaakt door verschillende lagen koude roomachtige sauzen tussen de plakken deeg te plaatsen voor een culinaire trip. In deze blogpost zullen we uitleggen hoe je crespelle kan maken, wat je er mee kunt doen, en een lekker recept met crespelle bespreken.
Hoe maak je Crespelle?
Crespelle kan gemakkelijk zelf gemaakt worden met behulp van een paar eenvoudige ingrediënten. Een basisrecept voor een eenvoudige crespelle bestaat uit eieren, bloem, melk en eventueel peper en zout. Om het deeg te maken, meng je eerst de eieren en de melk samen en voeg je hier vervolgens de bloem aan toe totdat je een glad deeg hebt. Laat het deeg vervolgens minstens een half uur rusten voordat je het maakt. Om het te maken, voeg je peper en zout toe aan het beslag en bak je het vervolgens in een koekepan met wat olie of boter op een gemiddeld vuur.
Als je de crespelle hebt gebakken, kan je deze vullen met eender wat je wil, of je nu roomsaus, geraspte kaas, vlees, groente, enzovoort wil gebruiken. Vul ze op een vlakke oppervlak met wat van je vulling en vouw het deeg over de vulling. Sluit het dan en plaats het in een ovenvaste schaal of pan, gevolgd door je saus. Doe er wat kaas en/of andere ingrediënten op als je dat wil, en bak het vervolgens in een oven van 180°C gedurende ongeveer 15-20 minuten, of totdat het opgewarmd is.
Als je klaar bent met bakken, kan je crespelle serveren met een salade, of als een lekkere maaltijd wanneer je wat meer tijd hebt om te koken. Gebakken crespelle is een heerlijk smaakvol gerecht dat je gemakkelijk kan variëren afhankelijk van wat je maar wil.
Recept met Crespelle
Hier is een makkelijk en lekker recept met crespelle. Deze kan je maken in ongeveer een uur en je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram gedroogde Crespelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in kleine stukjes gesneden
- 200 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
- 2 of 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 800 ml passata
- 1 kopje basmati of Italiaanse korte rijst
- 2 eetlepels queso manchego geraspt of geraspte Parmezaanse kaas
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur en voeg de ui en champignons toe. Bak de ui en champignons 8 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kaas toe, roer het mengsel goed om en verwijder de pan van het vuur. Voeg de peterselie toe en roer.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in en giet de passata in de bodem. Leg de gevulde crespelle er bovenop en bedek het met de rest van de passata. Bestrooi het geheel met de kaas en bak het in de oven gedurende 25-30 minuten. Serveer warm met rijst en extra geraspte kaas.
Conclusi e
Zoals je ziet, is het niet zo moeilijk om een lekkere maaltijd met crespelle te maken. Crespelle kan op verschillende manieren worden gevuld met allerlei soorten ingrediënten en sauzen, dus je kunt zo veel mogelijk variëren. Experimenteer met verschillende vullingen us om er je eigen unieke gerecht van te maken.