Couscous

Couscous is een gerecht dat populair is in veel verschillende culturen. Het bestaat uit kleine, gekartelde granen, die op traditionele wijze worden bereid. Het is ook een lekkere manier om groenten of andere ingrediënten toe te voegen in een maaltijd. Met couscous kunt u een smaakvolle maaltijd bereiden waar iedereen van zal genieten. In dit artikel wordt besproken hoe u couscous moet koken, bakken of grillen.

Koken van Couscous

Couscous
 koken, bakken, grillen

Als u couscous wilt koken, zijn er een paar dingen die u moet weten. Ten eerste is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid water toevoegt, omdat het de basis is van de consistentie van het gerecht. Normaal gesproken wordt één eetlepel couscous toegevoegd aan één kopje heet kookwater. Vervolgens komt het kookproces. Zorg ervoor dat u de pan niet meer op laag vuur zet, maar laat de pan van het vuur af. Na het koken moet de couscous nog ongeveer vijf minuten afgedekt staan, zodat er genoeg tijd is voor het zetten. Na vijf minuten is de couscous klaar en klaar om geserveerd te worden.

Bakken van Couscous

Bakken is een andere optie als u de textuur van de couscous wilt veranderen. Voeg de couscous toe aan een koekepan op medium-hoog vuur en bak het gedurende twee tot vijf minuten. Roer de couscous tijdens het bakken regelmatig. U kunt ook olijfolie of boter toevoegen aan de pan voor een extra smaak. Bak de couscous totdat deze goudbruin is van kleur. Na het bakken kan de couscous direct worden geserveerd.

Grillen van Couscous

Grills zijn een geweldige manier om te genieten van een meer smakelijke couscous. Voeg de couscous toe aan een met olijfolie gesprenkelde koekepan en zet deze op een medium-hoog vuur. Roer de couscous regelmatig, zodat deze niet aanbrandt. Gril de couscous totdat deze goudbruin van kleur is. Net als bij het bakken kunt u ook boter of olijfolie toevoegen aan de pan als extra smaakmaker. Voeg na het grillen eventueel wat peper of andere smaakmakers toe. De couscous is klaar om geserveerd te worden.

Recept: gegrilde courgette, paprika en couscous salade

Deze lekkere salade met gegrilde groenten en couscous is een ideale lunch of licht diner. Het is vol van smaak, kleurrijk en heerlijk licht. Het wordt vaak van te voren bereid en is gemakkelijk mee te nemen. Zelfs voor de meest onervaren kok is dit een gerecht dat gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediënten:

 • 1 courgette, in dunne plakken gesneden
 • 1 paprika in repen gesneden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 kopje couscous
 • 2 koppen heet water
 • Optioneel: 2 eetlepels verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie, tijm of munt)
 • Optioneel: 2 eetlepels olijfolie voor het afwerken van de salade
 • Optioneel: 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten of sesamzaadjes voor het afwerken van de salade

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Leg de plakken courgette en de repen paprika op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk met olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.
 3. Bak de groenten in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, totdat de courgette mooi geborsteld is.
 4. Terwijl de groenten in de oven staan, voegt u de couscous toe aan een pan met twee koppen heet water. Voeg naar smaak ook verse kruiden toe.
 5. Kook de couscous voor ongeveer 5 minuten, verwijder vervolgens van het vuur en voeg nog enkele minuten toe. Laat de couscous afkoelen.
 6. Voeg de gebakken groenten toe aan de pan met de afgekoelde couscous. Voeg eventueel nog wat extra olijf- en sesamolie toe.
 7. Doe de salade over in een mooi schaaltje en garneer het met wat geroosterde pijnboompitten of sesamzaadjes.
 8. Klaar en geniet van de salade!

Couscous is een lekker en gezond ingrediënt dat een eenvoudige maar smakelijke maaltijd kan creëren. Of u nu kookt, bakt of grilt, met couscous kunt u een heerlijke maaltijd maken. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water te gebruiken en de juiste tijd om de couscous te koken, bakken of grillen. Hierboven is een recept beschreven, maar u kunt ook uw eigen creativiteit gebruiken om andere gerechten te bereiden met couscous. Geniet van uw maaltijd!

Plaats een reactie