Courgette

Courgette is een smaakvolle groente die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Je kunt het koken, bakken of grillen. In dit artikel worden de kooktechnieken en tips besproken om courgette het beste te bereiden.

Bereiden

Courgette
 koken, bakken, grillen

Courgette behoort tot de familie van de komkommers. Er zijn verschillende soorten, en de meest voorkomende is de lichtgroene courgette. Ze variëren van klein tot groot en hebben een licht zoete smaak.

Als je courgette gaat klaarmaken, is het belangrijk dat je de courgette schilt alvorens je deze gaat bereiden. Dit zorgt ervoor dat de schil niet bitter wordt, en vermindert de kooktijd. Ook kun je de courgette halveren en de zaden verwijderen alvorens je deze gaat bereiden.

Koken van courgette

Courgette kun je eenvoudig koken. Je kunt het koken in licht gezouten water, of je kunt het ook koken in een weinig olie als je het krokant wilt houden.

Kook de courgette op een laag vuur, zodat de groente niet aanbakt. Laat de courgette 10 – 15 minuten koken. Als je een steviger, krokanter resultaat wilt, kun je de courgette iets korter laten koken.

Bakken en grillen van courgette

Courgette is ook een lekkere groente om te bakken en te grillen. Als je het wilt bakken, kun je olijfolie gebruiken op een lage temperatuur. Bak de courgette in maximaal 10 minuten aan beide kanten.

Grillen van courgette is ook een mogelijkheid. Maar voordat je gaat grillen moet je de courgette eerst marineren in wat olijfolie, knoflook of chilipeper. Zorg ervoor dat de courgette goed bedekt is voordat je deze op de grill legt. Leg de courgette op een gemiddeld warm vuur voor 10 – 12 minuten. Controleer regelmatig, zodat de courgette niet aanbrandt.

Recept voor gegrilde courgettesalade

Voor deze gegrilde courgettesalade heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 2 courgettes, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 knoflookteentjes, fijngehakt
– 2 theelepels peterselie, fijngehakt
– 2 theelepels bieslook, fijngehakt
– 2 theelepels tijm, fijngehakt
– 1 eetlepel citroensap
– Vers gemalen peper
– Zout naar smaak

Zodra je klaar bent met het klaarmaken van de ingrediënten, is het tijd om te gaan grillen. Verwarm de grill voor op een middelhoog vuur.

Leg de courgetteplakjes in een grote schaal, en voeg de olijfolie, knoflook en alle kruiden toe. Meng alles goed samen. Leg de plakjes courgette op de warm gemaakte grill, en grill deze 10 – 12 minuten.

Verplaats de gegrilde courgette vervolgens naar een aparte schaal. Voeg daar het citroensap, peper en wat zout toe. Meng alles goed en de salade is klaar om geserveerd te worden.

Conclusie

Courgette is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Je kunt het koken, bakken, of grillen. Bij het bereiden van courgette is het belangrijk de groente te schillen alvorens je deze gaat bereiden. Voor een krokant resultaat kun je de courgette bakken of grillen, door het te marineren in olijfolie, knoflook of chilipeper. Met courgette kun je een heerlijke salade maken, zoals beschreven in het recept hierboven.

Courgette is een veelzijdige groente die je eenvoudig kunt bereiden. Met de tips hierboven maak je zonder moeite een smaakvol gerecht met courgette.

Plaats een reactie