Côte de boeuf

Côte de boeuf, letterlijk vertaald “steak van de koe”, is een heerlijk stuk vlees van de ribben van de koe. Het is een groot en dik stuk vlees, waardoor het ideaal is om het te koken, bakken of te grillen. Côte de boeuf is erg mals, smeuïg en sappig. Wil je het perfect gegaard hebben, dan is het van belang dat je de juiste kook- of baktijd kiest.

Kooktijd Côte de boeuf

Côte de boeuf
 koken, bakken, grillen

Het is aan te raden om Côte de boeuf op laag vuur te koken of lange tijd in de oven te laten smoren. Kook de côte de boeuf in de pan zo’n 3-5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van het stuk vlees). Kook de Côte de boeuf liever 10 minuten langer dan 10 minuten te kort: dan is ‘ie nog malser. Voorkom dat je het stuk vlees te lang laat staan, anders wordt het taai.

Baktijd Côte de boeuf

Ook al kan je Côte de boeuf op een lager vuur koken óf in de oven laten smoren, het is ook lekker om het te bakken in een grillpan. Bak het stuk vlees zo’n 3-4 minuten per kant. Gebruik een voldoende hete grillpan zodat je een mooie krokante korst krijgt. Omdat het een dik stuk vlees is, is het wel belangrijk om je best te doen om de pan niet te heet te maken.

Grilltijd Côte de boeuf

Côte de boeuf kan natuurlijk ook heerlijk gegrild worden. Omdat het een stuk vlees is van de ribben, is het belangrijk om de tijd en temperatuur goed bij te houden. Doe het stuk vlees op een hete grill en laat het zo’n 5-6 minuten per kant liggen, afhankelijk van de temperatuur. Zelfs op hoge temperatuur kun je met de Côte de boeuf smeuïgheid behouden. Vergeet van te voren ook zeker niet het stuk vlees in te wrijven met een kruidenmengsel van bijvoorbeeld olijfolie, balsamico azijn, knoflook, rozemarijn en peper.

Recept met Côte de boeuf

Wil je Côte de boeuf extra lekker? Kies dan voor de volgende smaakvolle combinatie. Begin met het kruiden van de côte de boeuf met peper en zout. Bak de côte de boeuf aan in een grillpan met wat boter of olijfolie. Kneed een mengsel van fijngehakte knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie en peper tot een pasta. Strooi het mengsel over de côte de boeuf in de grillpan en laat het een paar minuten bakken. Bak intussen wat kleine aardappels, die je kunt serveren met een groene salade en saus naar smaak. Heerlijk!

Côte de boeuf: een overheerlijk stuk vlees

Côte de boeuf is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Kook het stuk vlees in de pan of laat het lange tijd in de oven smoren voor een extra mals resultaat. Ook lekker is het om het te bakken in een grillpan of te gebruiken op de barbecue. Het is een dik stuk vlees waarbij het juist om de kooktijd belangrijk is: meestal zo’n 3-5 minuten per kant. Vergeet van te voren het stuk vlees niet in te wrijven met een kruidenmengsel en serveer het met wat kleine aardappels en een salade. Eet smakelijk!

Plaats een reactie