Cote d’agneau: Lekker en Vers grillen

Cote d’agneau staat bekend als een lekker en vers ingrediënt voor wat betreft grillen. Het bevat veel smaak en mals vlees, wat bij iedereen in de smaak zal vallen. Om de smaak te benadrukken en te versterken zijn er veel manieren waarop cote d’agneau bereid kan worden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met dit ingrediënt een heerlijk gerecht op tafel zet.

Cote d’agneau: wat is het?

Cote d'agneau
 koken, bakken, grillen

Cote d’agneau is een kort gebakken lamsbout. De bout wordt doorgesneden vanaf het midden van de rug, waardoor er twee gelijkvormige botten ontstaan. Er wordt veel smaak uit het vlees gehaald door de bot te adviseren tijdens het bereiden, waardoor de sappen uit de botten opgenomen worden.

Het vleesvocht blijft gevangen en het vocht versterkt de smaak. Cote d’agneau is ook een van de meest betaalbare lamsbouten. Hoewel het stuk vaak goedkoop is, is het niettemin een verrukkelijk stuk vlees en een leuk stukje grillen.

Kooktijd voor Cote d’agneau

De precieze kooktijd voor cote d’agneau varieert afhankelijk van de grootte van het stuk vlees, maar het is uitsluitend als een vellen en snel stuk vlees dat je op de barbecue legt. Volg voor uitvoerige instructies het onderstaand recept. Cote d’agneau wordt geserveerd als het krokant is aan de buitenkant en mals van binnen. Aangezien het een kleiner stuk vlees is, zullen de verschillende temperaturen voor verschillende bereidingen snel oplopen. Kook het vlees dus niet te lang om kurkdroog te worden.
Vuur nodig?: Medium-high

Hoe maak je Cote d’agneau?

Voor het bereiden van cote d’agneau is niet veel nodig. Als je het vlees voorbereidt, kun je het beste kiezen voor een mix van olijfolie, aubergineolie, knoflook en tijm voor de smaak. Breng de marinade aan op het vlees en laat het minstens een uur marineren. Zorg ervoor dat de marinade goed verdeeld is over het vlees.

Het vlees kan daarna op twee manieren worden gebakken; in de oven of op de barbecue. Als je cote d’agneau in de oven bakt, plaats de vleespunten naar beneden met de vezels in de ovenschaal. Gebruik dan een thermometer om de temperatuur van het vlees in de gaten te houden. Bak de cote d’agneau op een medium-high temperatuur (185-220 °C) gedurende 20-30 minuten.

Als je cote d’agneau op de barbecue bakt, voorkom dan dat het direct in het vuur valt. Bak het vlees op de medium-high temperatuur (185-220 °C) gedurende 10-15 minuten. Laat het vlees daarna nog 5 minuten rusten om de sappen in het vlees te behouden voordat je begint met het serveren.

Recept voor Cote d’agneau met Za’atar en Citroen

Koken met cote d’agneau biedt een kans om allerlei lekkere marinades toe te voegen die de smaak versterken. Een gerecht dat voerbaar is maar tegelijkertijd smaakvol en interessant is. Een gerecht dat we hieronder beschrijven!

Ingrediënten:

 • 1 cote d’agneau
 • 1 el za’atar mix
 • Olijfolie
 • 1 citroen
 • 1 teentje knoflook
 • Peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Allereerst is het belangrijk om de cote d’agneau te marineren. Meng voor de marinade de olijfolie, de za’atar mix, de fijngehakte knoflook, de sap van de citroen, en peper voor smaak.
 2. Leg de cote d’agneau in de marinade en laat het minstens een uur marineren.
 3. Het vlees mag je daarna bereiden op de barbecue of in de oven. Bak het vlees 10-15 minuten op een medium-high temperatuur (185-220 °C) op de barbecue,
  of bak het vlees op een medium-high temperatuur (185-220 °C) gedurende 20-30 minuten in de oven.
 4. Wanneer het vlees gebakken is, laat het dan 5 minuten rusten voordat je begint met het serveren.

Conclusie

Cote d’agneau is een uitstekende keuze als je ervoor wilt kiezen om te grillen. Dit kleine stukje vlees levert een teder en zoet smakende vleessoort op die lekker is om te eten. Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je een sappig en smaakvol gerecht creëren dat veel aandacht en lof zal verdienen. Probeer dus een recept met cote d’agneau uit en zuzie je gasten met dit lekkere gerecht.

Plaats een reactie