Conchiglie Pasta

Wat is Conchiglie Pasta?

Conchiglie pasta
 koken, bakken, grillen

Conchiglie pasta is een gerecht dat is gemaakt van gedroogde of versgebakken pasta. Het is een soort macaroonvormige pasta waarbij elke conchiglie verschillend van vorm en grootte is. Conchiglie betekent letterlijk schelp in het Italiaans. De naam komt dus van de schelpvormige pasta. De conchiglie wordt vaak geserveerd met sauzen zoals bolognese of tomatensaus, maar er zijn ook veel andere manieren om het gerecht te bereiden.

Koken of Bakken van Conchiglie

Conchiglie pasta is gemakkelijk te bereiden door koken, bakken of grillen. Het is belangrijk om voor elke manier van bereiding de juiste kook-, bak- of grilltijden in acht te nemen. Als je conchiglie gaat koken, is het belangrijk dat je de tijd neemt om de saus te laten indikken. Als je de conchiglie gaat bakken of grillen, is het belangrijk om de tijd te nemen om het pastagerecht een knapperige korst te geven. Ook is het belangrijk om niet te veel saus toe te voegen, omdat dit het gerecht klef kan maken.

Tips

Hier volgen een paar tips als je conchiglie pasta gaat bereiden. Voeg een vleugje olie toe aan de pasta als je deze gaat koken. De olie zal ervoor zorgen dat de saus beter smeert tijdens het koken. Als je de conchiglie gaat bakken of grillen, dan is het aan te raden om wat extra olijfolie of boter toe te voegen, zodat het gerecht knapperig en smaakvol wordt.

Recept met Conchiglie

Hier is een drukke weg recept om conchiglie pasta te bereiden.

Wat heb je nodig:

  • 300 gram conchiglie pasta
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gram cherrytomaten in helften
  • 200 gram gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Bieslook
  • Zout en peper

Recept

1. Breng een grote pot met ruim kokend water en een snufje zout aan de kook. Voeg de conchiglie toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

2. Verwarm intussen de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika. Voeg als laatste de gehakt toe en bak het geheel. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

3. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.

4. Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan. Verwarm het geheel nog 5 minuten, garneer met bieslook en serveer.

Conclusie

Conchiglie pasta is een heerlijk en gemakkelijk pastagerecht om te maken. Met bovenstaand recept kun je in een handomdraai een lekker en smaakvol gerecht op tafel zetten. Zorg ervoor dat je de juiste kook-, bak- en grilltijden aanhoudt, zodat je echt van je Conchiglie gerecht kunt genieten.

Plaats een reactie