Coburgerham

Coburgerham is een vaak gebruikt product in de Nederlandse keuken, vooral bekend om het lekkere smaaktintje dat het aan gerechten geeft. Coburgerham is een typisch Duits product, gemaakt van het beste varkensvlees, dat is afkomstig uit de regio rondom Coburg. Coburgerham heeft een afzonderlijke unieke smaak (en tekstuur) en het is perfect te gebruiken als vulling voor sandwiches, of als een smakelijk ingrediënt in geraffineerde salades. Coburgerham wordt ook vaak gebruikt bij het koken en bakken.

Koken met Coburgerham

Coburgerham
 koken, bakken, grillen

Het koken met Coburgerham is een eenvoudig proces. Coburgerham heeft een behoorlijk hoog vetpercentage, waardoor het de perfecte ingrediënt is voor het koken van gerechten zoals pasta’s, soepen en stamppotten. Coburgerham heeft een relatief korte kooktijd; meestal tussen de 5 en 20 minuten, afhankelijk van de omvang van je stuk Coburgerham. Coburgeram smaakt het best als het bovenop een gerecht wordt gelegd en, wanneer deze gaar is, wordt verwijderd voor het gerecht opgediend kan worden. Je kan Coburgerham ook meebakken met andere ingrediënten, zoals aardappelen, groente en worstjes, vooral als je een gerecht wilt dat wat meer smaak heeft.

Bakken met Coburgerham

Bakken met Coburgerham is eenvoudig en maakt gebruik van traditionele bakmethoden. Als je Coburgerham wilt bakken, is het belangrijk dat je eerst het vlees goed doormidden snijdt, zodat je een even grote dikte krijgt aan beide kanten. Voordat je de Coburgerham in een ovenpan legt, kan je het vlees bestrijken met een dun laagje olie of boter, wat bijdraagt aan de juiste smaak en tekstuur. Bak Coburgerham ongeveer 20 tot 40 minuten op 180°C. Verwijder het vlees uit de oven wanneer het je aanstaat; controleer het tussentijds en houd het in de gaten zodat het niet gaat aanbranden.

Grillen met Coburgerham

Coburgerham is ideaal om te grillen. Het biedt een grote flexibiliteit aan smaakcombinaties en is gemakkelijk te bereiden. Voordat je gaat grillen, is het belangrijk om het vlees goed door te snijden en het vet lichtjes te verwijderen. Meng vervolgens Coburgerham met kruiden naar smaak en leg de stukken vlees op de grill. Gebruik een medium warm vuur met weinig rook, zodat de vleesstukken niet verbranden. Draai regelmatig om, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Grill Coburgerham totdat het je aanspreekt; meestal duurt dit tussen de 5 en 10 minuten.

Coburgerham ovenschotel

Coburgerham is een geweldige ingrediënt om een heerlijke ovenschotel mee te maken. Er is een eindeloze verscheidenheid aan ovenschotels waarin je Coburgerham kan gebruiken; je kan ervoor kiezen om je ovenschotel extra smaak te geven met bijvoorbeeld groenten, kaas of aardappelen. Het recept beneden is voor een ovenschotel met Coburgerham, verse groenten en aardappelen, wat ideaal is als heerlijke wintermaaltijd.

Recept – Coburgerham ovenschotel

Ingrediënten:

 • 200g Coburgerham
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 500g aardappelen, geschild en in dikke plakken gesneden
 • 300g wortelen, in plakken gesneden
 • 200g broccoli, in roosjes gesneden
 • 100g champignons, in plakken gesneden
 • 100ml melk
 • 2 el boter, gesmolten
 • 2 el bloem
 • 1,5 tl zout
 • 3/4 tl peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 190˚C.
 2. Verwarm een steelpan met wat olie en zet op middelhoog vuur. Voeg de Coburgerham toe en bak deze aan alle kanten goudbruin. Voeg op het einde de knoflook toe en meng goed. Neem de Coburgerham uit de pan en zet apart.
 3. Leg een laag aardappelen op de bodem van de ovenschaal en bestrijk de aardappelen met een klein beetje olie of boter. Voeg vervolgens de wortelen, broccoli en champignons toe. Bestrijk ook deze met olie of boter. Bestrooi met wat zout en peper naar smaak.
 4. Meng de melk met de boter, bloem, zout en peper en giet deze over de groenten en aardappelen. Roer nogmaals goed.
 5. Verdeel de Coburgerham over de schaal en bedek helemaal met aluminiumfolie. Zet de schotel in de oven en bak gedurende ongeveer 40-45 minuten.
 6. Verwijder de aluminiumfolie en bak verder gedurende 10 minuten, of totdat de bovenlaag goudbruin is.
 7. Serveer het gerecht meteen, met wat extra zout of peper naar smaak.

Plaats een reactie