Chowder

Chowder

Chowder is een luxe, met kaas bereid gerecht dat meestal wordt gegeten tijdens een maaltijd of als snack. Het klaarmaken van chowder vereist enige techniek en kan erg lekker zijn als het op de juiste manier wordt gedaan. Hieronder staan ​​wat tips en informatie over het koken, bakken of grillen van chowder.

Hoe maak je Chowder?

Chowder
 koken, bakken, grillen

Het maken van chowder vereist enige kennis en techniek. Eerst moet je de juiste ingrediënten verzamelen. Deze ingrediënten kunnen variëren, afhankelijk van het recept dat je maakt, maar meestal zijn er zure room, melk, roomkaas, bloem, boter, knoflook, ui, paprika, ham, spek en verse, seizoensgebonden groenten. Daarnaast heb je ook kaas nodig, zoals cheddar of gruyère. De ingrediënten worden samengevoegd tot een smeuïge saus die vervolgens over de verse groenten en kaas wordt geserveerd.

Voor het koken, bakken of grillen van chowder, moet de oven op de juiste temperatuur worden ingebracht. Voor het bakken of gasthout is de aanbevolen temperatuur 350 graden Fahrenheit. Voor het koken in de oven, moet je de oven op 375 graden Fahrenheit zetten. Voor het grillen is dat precies 380 graden Fahrenheit. De bereidingstijd en het aantal gerechten kan variëren, afhankelijk van het recept.

Chowder Recept

Hier is een voorbeeldrecept voor het maken van chowder. Voor dit recept heb je nodig:

 • 1 kopje zure room
 • 2 koppen melk
 • 1 kopje fijn geraspte Gruyère kaas
 • 1/4 kop bloem
 • 4 eetlepels roomboter
 • 4 teentjes knoflook, gehakt
 • 1/2 kopje fijn gesneden ui
 • 1 zak gesneden rode paprika
 • 1 kop gerookte ham, in stukjes
 • 1/2 kop spek, in blokjes
 • 2 koppen vers, seizoensgebonden groenten

Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter, knoflook, ui, paprika, ham en spek toe. Kook de ingrediënten gedurende 3-4 minuten geregeld roeren. Voeg de bloem toe en kook gedurende 1-2 minuten, waarbij je regelmatig roert. Voeg de melk en zure room toe en roer tot het is opgelost. Verminder het vuur en kook tot het is verdikt, waarbij je regelmatig roert. Haal van het vuur en voeg de kaas toe, roer goed. Voeg de versgroenten toe en meng goed. Giet de saus in een ovenbestendige schaal en bak 25-30 minuten of tot de chowder goudbruin is. Serveer warm.

Voedingswaarde van Chowder

Chowder is een voedzame maaltijd die veel voedingsstoffen bevat. Voor elke portie, die ongeveer 1,5 kop is, voegen de ingrediënten samen ongeveer 438 calorieën, 19 gram vet, 33 gram eiwit, 40 gram koolhydraten, 3 gram vezels, 5 gram suiker en 1060 milligram natrium toe.

Omdat chowder wordt bereid met roomkaas, is het voedingswaarde rijk aan calcium. 1 portie bevat ongeveer 265 milligram calcium, wat ongeveer 20 procent is van de hoeveelheid calcium die je dagelijks nodig hebt. De chowder bevat ook veel vitamine B-12, foliumzuur, mangaan, kalium, ijzer en andere voedingsstoffen.

Conclusie

Chowder is een smakelijk gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens een maaltijd of als snack. Er zijn verschillende manieren om chowder te bereiden, maar het koken, bakken of grillen in de oven is de meest voorkomende manier. Het verzamelen van de juiste ingrediënten en het koken op de juiste temperatuur zijn belangrijk bij het maken van een heerlijke chowder. Chowder is een voedzame maaltijd die veel voedingsstoffen bevat.

Plaats een reactie