Chow mein is een heerlijk gerecht, dat met de juiste ingrediënten en de juiste kook- of baktijden een verrukkelijke smaak heeft. Het is een Chinese noedelgerecht, dat gemaakt wordt met tarwe- of eiernoedels. De basis van het gerecht zijn de noedels waaraan allerlei groenten, kip, vis of vlees kan worden toegevoegd. Door de scherpe smaken en de textuur van het voedsel voegt chow mein een extra dimensie toe aan elke maaltijd.
Voorbereiding
Voordat je met de chow mein begint, is het belangrijk om alle ingrediënten klaar te zetten. Je zou bijvoorbeeld kip, paksoi, wortelen, bosuitjes, knoflook, gember en chilipoeder kunnen gebruiken. Kook de noedels als eerste, een paar minuten is meestal voldoende. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water om de kooktijd te stoppen en laat ze uitlekken.
Koken
Verhit een wok of een grote, diepe pan en voeg olijfolie toe. Bak hierin de ingrediënten een voor een, dus begin met de stukken kip en voeg vervolgens de groenten toe. Voeg naar smaak kruiden veilig als peper, zout en chilipoeder toe. Voeg ook de zongedroogde tomaatjes toe en laat alles enkele minuten bakken.
Voeg als laatste de noedels toe aan de wok en roer alles goed door elkaar. Als alles gemengd is, laat je het nog enkele minuten bakken en klaar is je chow mein.
Recept
Voor een lekker en eenvoudig recept voor chow mein, heb je het volgende nodig:
• 300 gram tarwenoedels
• 1 kipfilet, in stukken gesneden
• 200 gram paksoi, in dunne repen gesneden
• 2 wortels, geschild en in dunne schijfjes gesneden
• 2 bosuitjes, in ringen gesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 theelepel gemberpoeder
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 1 theelepel chilipoeder
• 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
• Kruiden naar smaak (peper, zout, etc)
Bereiding
1. Kook de tarwenoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een wok of een grote, diepe pan en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Bak hierin de stukken kip gedurende 2–3 minuten.
3. Voeg de paksoi, wortelen, bosuitjes en knoflook toe. Roer de groenten en de kip goed door elkaar.
4. Voeg het gemberpoeder, chilipoeder en de zongedroogde tomaatjes toe. Roer de kruiden door de groenten en de kip.
5. Voeg als laatste de tarwenoedels toe aan de wok en roer alles goed door elkaar.
6. Laat het geheel nog 5 minuten bakken tot de chow mein gaar, krokant en goudbruin is.
7. Breng, indien nodig, naar smaak kruiden aan.
Eindresultaat
Na een aantal eenvoudige stappen klaar is de chow mein. Maak de borden op met de lekkere chow mein en geniet met je gasten van de heerlijke smaak. Eet smakelijk!