Chorizo

Chorizo is een heerlijke Spaanse worst die een populaire smaaktoevoeging is geworden in culinaire gerechten uit het Middellandse-Zeegebied. De speciale en typische smaak van Chorizo maakt het een favoriet ingrediënt in vele gerechten en zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring. Chorizo kan op verschillende manieren en bij verschillende tempo’s klaargemaakt worden. Er zijn een aantal basis dingen die je moet weten voordat je gaat koken, bakken of grillen met chorizo.

Koken met Chorizo

Chorizo
 koken, bakken, grillen

Als je gaat koken met Chorizo is het belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Het is het beste om eerst het meeste vet van de worst af te schrapen voordat je aan de slag gaat. Doe de chorizo in kokend water, laat het enkele minuten koken en schraap er daarna het vet af. Daarna kan je de Chorizo in kleinere stukken snijden en vervolgens verder gebruiken in je gerechten. Het koken met Chorizo is relatief snel en het wordt vaak aanbevolen om het niet langer dan 5 minuten te koken. Als je er langer mee kookt, kan het te droog worden.

Bakken met Chorizo

Bakken met Chorizo is een goede manier om een intensief smaakevenwicht te creeren. Bakken komt het beste tot zijn recht als de Chorizo al in kleinere stukken gesneden is. Verwarm de pan goed voordat je de Chorizo erin doet en laat het dan ongeveer 7-10 minuten bakken. Roer regelmatig zodat alle kanten van de Chorizo gebakken worden. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken. Als de Chorizo goudbruin wordt, is hij klaar om meegenomen te worden in je gerecht.

Grillen met Chorizo

De heerlijke smaak van Chorizo komt goed tot zijn recht als je het gaat grillen. Breng de Chorizo op kamertemperatuur voordat je begint met grillen. Verwarm de barbecue dan op een medium-hoge warmte en plaats de Chorizo op het rooster. Laat het ongeveer 5-10 minuten grillen, per kant, en draai halverwege. Als de Chorizo bruin verkleurd is aan beide kanten, dan is het klaar om meegenomen te worden in je gerecht.

Recept: Spaanse Quinoa met Chorizo

De volgende smakelijke maaltijd bevat Quinoa en Chorizo. De ingrediënten voor dit gerecht bestaan uit verse paprika’s, olijven, tomaten, ui, knoflook, een klein potje paprikapoeder, ½ kop Quinoa, 3-4 Chorizo worsten en wat olijfolie. Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook en voeg vervolgens de gesneden ui toe. Bak de ui en voeg daarna het paprika poeder toe. Bak het geheel een paar minuten voordat je de paprika en tomaten toevoegt. Bak het geheel nog 2-3 minuten voordat je de Quinoa en de Chorizo toevoegt. Voeg de Quinoa, de Chorizo en de olijven toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken. Voeg een beetje zout en peper toe naar smaak en voeg eventueel meer olijfolie toe. Serveer dit heerlijke gerecht met wat verse kruiden en je maaltijd is klaar!

Chorizo is een heerlijk Spaanse worst waar je mee kan koken, bakken en grillen. Door te koken met Chorizo kan je je gerechten voorzien van een uniek en verfijnd smaakevenwicht. Koken met chorizo is relatief snel en mag niet langer dan 5 minuten gedaan worden. Bakken is een goede manier om de smaak van de Chorizo te verfijnen en laat deze ongeveer 7-10 minuten bakken. Daarnaast kan je ook grillen met Chorizo, breng het daarvoor op kamer temperatuur en laat het 5-10 minuten grillen per kant. Verwarm daarvoor de barbecue op medium-hoge warmte. Met Chorizo kan je een oneindig aantal gerechten maken. Een voorbeeld is de heerlijke Spaanse Quinoa met Chorizo.

Plaats een reactie