Chinese Noedels

Chinese Noedels zijn heerlijk om te koken, bakken of grillen. Er zijn veel verschillende soorten Chinese noedels, variërend van vermicelli noedels, ook wel mihoennoedels genoemd, tot dunne dansui, ook wel bee noedels genoemd. Afhankelijk van de soort die je kiest, is koken, bakken of grillen de beste manier om hier een lekker gerecht van te maken.

Koken van Chinese Noedels

Chinese noedels
 koken, bakken, grillen

Als je Chinese noedels wilt koken, heb je een kookpan nodig met 1/2 kop water per portie noedels. Giet het water in de pan en breng het aan de kook. Voeg de noedels toe aan het kokende water en laat het 8-12 minuten koken. Test de noedels halverwege de kooktijd om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn. Als je Chinese noedels die gemarineerd, gefermenteerd, gepofte of droog zijn, 10-15 minuten in warm water laat staan voordat je ze kookt, zullen ze zachter worden en een meer volle smaak krijgen.

Na de kooktijd de stoommethode gebruiken om overmatige kooktijd te voorkomen. Verplaats de verhitte Chinese noedels naar een kom, voeg een paar druppels olie toe en besprenkel het met koud water. Voeg daarna iets wat je lekker vindt toe, bijvoorbeeld kip teriyaki, wat pittige peper of een ei. Serveer de Chinese noedels terwijl ze nog warm zijn.

Bakken van Chinese Noedels

U kunt Chinese noedels ook bakken. Je hebt een wok en wat olie nodig. Gebruik olijf- of pindaolie, zodat de smaak wordt geabsorbeerd. Verwarm de olie in de wok en bak de noedels om en om, zodat ze krokant en lichtbruin van kleur worden. Dit duurt ongeveer 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de noedels. Voeg naar smaak wat groenten, kip of vlees toe aan de Chinese noedels als je dat wilt. Roer de ingrediënten om en om tot de noedels gaar zijn en de groenten krokant.

Grillen van Chinese Noedels

Je kunt ook Chinese noedels grillen, wat een lekkere smaak en een krokante en knapperige textuur geeft. Er zijn verschillende manieren om Chinese noedels te grillen. Je kunt ze op een barbecue-skewer grillen, op de grillplaat bakken of op aluminiumfolie rollen. Als je het op een skewer wilt grillen, wikkel de verwarmde Chinese noedels voorzichtig rond de skewer. Voor de grillplaat, verwarm de plaat en leg de Chinese noedels er op. Grill de noedels als het krokant en lichtbruin is. Pak de verwarmde noedels ook in aluminiumfolie en leg ze op de grillplaat of in de oven. Roer regelmatig om en plaats de noedels op een koele plaat als ze klaar zijn.

Een recept met Chinese Noedels

Ben je op zoek naar een lekker recept waarin je Chinese noedels kunt gebruiken? Probeer dan deze gegrilde Chinese Noedels met groenten en kip. Dit heerlijke gerecht is snel en makkelijk te bereiden en is een geweldig idee voor lunch of diner. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 220 gram Chinese noedels
  • 200 gram kipfilet, in dunne plakken
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels pindaolie
  • 1/2 theelepel Chinese 5-kruidenpoeder
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Verwarm de grillplaat en leg de Chinese noedels er op. Grill de noedels ongeveer 5 minuten tot ze krokant en lichtbruin zijn. Voeg de paprikarepen en plakjes kip toe, roer om en grill het gerecht nog 2-3 minuten. Roer de eieren in een kom, voeg sojasaus, olie, Chinese 5-kruidenpoeder, sesamolie en gemberpoeder toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de gegrilde noedels toe aan de ei-mengeling en roer alles voorzichtig. Verplaats de Chinese noedels van de grill naar een bord en serveer direct.

Chinese noedels zijn heerlijk om te koken, bakken of grillen. Kies welke techniek je het beste vindt smaken en varieer met ingrediënten en sauzen om het perfecte gerecht te maken. Hopelijk heb je er net zo van genoten om dit artikel te lezen als dat we hebben om het te schrijven. Smakelijk eten!

Plaats een reactie