Chinese kool koken en bakken

Chinese kool is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt bij het koken of bakken. Het heeft een milde smaak en is veelzijdig en eenvoudig te bereiden in verschillende gerechten. In deze blogpost lees je meer over alles wat je moet weten over Chinese kool koken en bakken.

Chinese kool wat is het?

Chinese kool
 koken, bakken, grillen

Chinese kool is een bladgroente die onderdeel uitmaakt van de koolfamilie. Het is een relatief kleine koolplant die vaak wordt gebruikt in Aziatische en Oosterse gerechten. Chinese kool heeft een sterk aroma en een malse mediterrane of pittige Bijziende smaak. De stengel van de Chinese kool is gemiddeld 7 centimeter lang en heeft een witte of groene kleur. De bladeren kunnen variëren in kleur, vanDonkergroen tot en met paarse tinten. De blaadjes zijn vaak puntig en de bloemknoppen lijken op kerstomaatjes.

Chinese kool koken en bakken:

Chinese kool is perfect om te koken of te bakken met andere ingrediënten om een lekker gerecht te maken. De kool wordt vaak gekookt of gebakken met verschillende kruiden en specerijen, en wordt ook samen met andere groenten gebruikt. Behalve koken of bakken kan Chinese kool ook gegrild, gekaramelliseerd, gepureerd of ovengebakken worden. Het is daarom een veelzijdig ingrediënt dat heerlijk smaakt in veel gerechten.

Kooktijden van Chinese kool

Chinese kool heeft maar enkele minuten nodig om te koken. Als de kool in stukken wordt gesneden, kan het in enkele minuten worden gestoomd of in een pan worden gewokt. Chinese kool kan ook worden geblancheerd in kokend water, gereguleerd op een laag vuur. Het kan ongeveer 5-7 minuten nodig hebben om de kool te koken, afhankelijk van de grootte van de bladeren.

Bakken van Chinese kool

Chinese kool is ook erg lekker als deze wordt ingebakken in de oven of in kaassaus. Chinese kool gaar in de oven met een korstje van gesmolten kaas en andere kruiden. Om de Chinese kool in de oven te bereiden, moet de kool worden gekookt en geroerd met sojasaus, olijfolie, curry of andere specerijen naar smaak. Daarna moet de kool in een ovenvaste schaal worden gelegd en bedekt met kaas of kaassaus. De Chinese kool kan ongeveer 20 minuten in de oven worden gebakken, of totdat de kaas goudbruin en knapperig is.

Grillen van Chinese kool

Grillen is een leuke en gemakkelijke manier om Chinese kool te bereiden. De kool moet eerst worden gewassen en gesneden in grotere stukken. Voeg vervolgens wat olijfolie, zout, peper, knoflook en kruiden toe en vermeng alles goed. Vouw vervolgens aluminiumfolie om de kool en leg deze op de grill. Laat de kool ongeveer 10-15 minuten garen en draai de kool af en toe om voor een gelijkmatige garing. De Chinese kool kan worden weggegooid of worden gebakken met bijgerechten.

Recept voor Chinese kool gebakken in kaas

Ingrediënten:

– 1 pond Chinese kool, in dunne plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– ¼ eetlepel Knoflookpoeder
– ½ theelepel gemalen gember
– 2 snuf peper
– 1 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor tot 180°C.

2. Was en snij de Chinese kool in dunne plakjes.

3. Doe de kool in een kom en voeg de olijfolie, sojasaus, knoflookpoeder, gember en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Bak de kool ongeveer 15 minuten in de oven.

5. Bestrooi de geraspte kaas over de kool en bak nog 20 minuten.

6. Serveer de Chinese kool direct en geniet!

Plaats een reactie