Chinese bieslooknoedels zijn een populair ingrediënt van Chinese gerechten. Ze hebben een lichtzoete en enigszins pittige smaak. Ze zijn perfect voor het opleuken van een maaltijd en kunnen klaargemaakt worden door middel van koken, bakken of grilleren.
Koken van Chinese bieslooknoedels
Chinese bieslooknoedels kunnen gekookt worden door ze af te wisselen met kokend water. Om het koken te starten, voeg eerst chinese bieslooknoedels toe aan kokend water. Laat de noedels voor 1 à 2 minuten koken in het water. Als de noedels gaar zijn, giet het kookwater af en spoel de noedels af met koud water. Chinese bieslooknoedels zijn klaar om gebruikt te worden in een salade of bij maaltijd.
Frituren van Chinese bieslooknoedels
Chinese bieslooknoedels kunnen ook gefrituurd worden. Om dit te doen, moet je eerst de noedels in water 1 minuut laten liggen om ze voor te weken. Vervolgens knijp je de noedels leeg en laat je ze uitlekken. Verwarm daarna en goed frituurpan met olie. Als de temperatuur van de olie goed is, voeg je de Chinese bieslooknoedels toe. Bak de noedels voor 3 à 4 minuten totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Verwijder de noedels uit de olie en laat ze afkoelen op een bord met keukenpapier. Chinese bieslooknoedels kunnen daarna gebruikt worden voor salades, bij maaltijden of als snack.
Grilleren van Chinese bieslooknoedels
De Chinese bieslooknoedels kunnen ook gegrild worden. Om dit te doen moet je eerst de noedels in hete water 1 à 2 minuten laten koken. Vervolgens spoel je de noedels af met koud water. Daarna schud je de noedels zodat alle overtollige water verwijderd wordt. Daarna neem je de noedels en meng ze met wat olijfolie, zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas. Vervolgens Leg je de noedels over de grill en grill deze gedurende 3 à 4 minuten. De Chinese bieslooknoedels zijn klaar om geserveerd te worden met verschillende gerechten of als snack.
Recept voor Chinese bieslooknoedels
Hieronder is het recept voor Chinese bieslooknoedels met gegrilde garnalen en rode paprika’s:
Ingrediënten:
- 200 g Chinese bieslooknoedels
- 200 g gegrilde garnalen
- 1 rode paprika, in repen gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1-2 theelepels rode pepervlokken
- 1 theelepel sojasaus
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de Chinese bieslooknoedels toe en laat deze 2-3 minuten koken.
- Giet de noedels af en spoel ze af met koud water. Laat de noedels uitlekken.
- Verwarm een koekenpan met olijfolie en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook 2-3 minuten aanfruiten.
- Voeg de gegrilde garnalen, de rode paprika en de rode pepervlokken toe. Bak de garnalen en de paprika 2 tot 3 minuten.
- Voeg vervolgens de noedels toe en roer goed door het geheel. Voeg de sojasaus toe en roer goed om.
- Breng op smaak met zout en peper. Roer opnieuw goed door.
- Serveer de Chinese bieslooknoedels met de gegrilde garnalen en de rode paprika. Garneer met de fijngehakte peterselie.
Chinese bieslooknoedels zijn een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in allerlei gerechten. De noedels kunnen klaargemaakt worden door middel van koken, bakken of grilleren. Omdat Chinese bieslooknoedels gemakkelijk te bereiden zijn, zijn ze een lekkere optie voor het maken van een snelle maaltijd.