Chevon (geitenvlees)

Gebruik je eigen woorden.

Chevon is heerlijk maar vaak onbekend vlees. Chevon (geitenvlees) is afkomstig van jonge geiten, vaak van een jaar oud en is daarom veel malsere vorm van geitenvlees dan bijvoorbeeld kids. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor varkens- of lamsvlees. Chevon is een heerlijke optie voor mensen die kunnen genieten van een proef en heerlijke smaak.

Chevon koken, bakken of grillen?

Chevon (geitenvlees)
 koken, bakken, grillen

Chevon (geitenvlees) kan op verschillende manieren worden bereid. Koken, bakken en grillen zijn allemaal opties. Als je er echt een lekkere maaltijd van wilt maken, kun je het beste koken of bakken. Grillen is een optie, maar door het korte kookoppervlak is het moeilijker om de juiste kooktijd vast te stellen, dus als je er extra zeker van wilt zijn dat je vlees gaar en sappig is, raden we aan het te koken of te bakken. Hieronder geven we dieper uitleg over wat je kunt verwachten als je Chevon kookt, bakt of grillt.

Koken van Chevon (geitenvlees)

Laten we beginnen met koken van Chevon (geitenvlees). Als je Chevon gaat koken, is het belangrijkste dat je ervoor zorgt dat je vlees gaar en sappig blijft. De beste manier om dit te doen is door het vlees kort en op lage temperatuur te koken. Dit zorgt ervoor dat de vezels van het vlees behouden blijven en het vlees zacht en sappig. Als je vlees gaar is, laat het dan afkoelen en spoel het af met koud water om extra sappigheid te behouden. Je kunt ook Chevon koken in sauzen, stoofschotels of soepen, of je kunt het vlees verweken tot gehakt en gebruiken in de meest heerlijke gerechten. De kooktijd is afhankelijk van de grootte en dikte van het vlees, maar voor een gemiddeld stuk Chevon, raden we aan circa 25-30 minuten per 500g te koken.

Bakken van Chevon (geitenvlees)

Om Chevon te bakken, volg je dezelfde principeregels als voor het koken: kort en op lage temperatuur. Zorg ervoor dat je het vlees goed bakt en dat het gaar is, maar zorg ervoor dat je niet te veel houtskool of hitte gebruikt, omdat dit het vlees uitdroogt en een bittere smaak geeft. We raden je aan om de Chevon in boter te bakken, zodat het een lekkere smaak krijgt. Als het vlees gaar is, voeg je wat kruiden toe, laat je het kort bakken en voeg je dan wat koude boter toe om het extra sappig te maken. Baktijden hangen weer af van de grootte en dikte van het vlees, maar het komt neer op 15-20 minuten per 500g.

Grillen van Chevon (geitenvlees)

Als je de Chevon gaat grillen, is het belangrijk dat je eerst je grill goed opwarmt voordat je het vlees plaatst. Zet je grill op een hoge temperatuur, zodat je vlees al snel gaar wordt en heerlijke grillstrepen op het vlees krijgt. De tijd die je nodig hebt om je vlees te grillen, is afhankelijk van de grootte en dikte van het vlees, maar we raden je aan om je vlees elke twee minuten te keren zodat het gelijkmatig gaar wordt. Onthoud dat het belangrijk is om je vlees niet te lang te grillen, omdat het anders bitter kan worden. Grilltijden kunnen variëren van 6-12 minuten per 500g, afhankelijk van de grootte van het vlees.

Recept: Chevon-kabobs

Als je op zoek bent naar een snel en lekker recept voor Chevon (geitenvlees), dan raden we je deze Chevon-kabobs aan! Je kunt dit recept gemakkelijk aanpassen naar je eigen smaak met extra kruiden en groenten. Hier is wat je nodig hebt:

 • 500g Chevon (geitenvlees), verdeeld in 8 kleine stukjes
 • 2 uien, gesneden in grote blokjes
 • 2 zwarte paprika’s, gesneden in grote blokjes
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel peper en zout

Dit is hoe je je Chevon-kabobs kunt maken:

 1. Verwarm je grill voor op middelhoge temperatuur.
 2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
 3. Maak kabobs met het vleesmengsel en leg ze op de grill.
 4. Grill de kabobs ongeveer 10 minuten per zijde, of totdat het vlees gaar is.
 5. Serveer met aardappels, rijst of salade – smakelijk eten!

Conclusie

Chevon (geitenvlees) is een heerlijk alternatief voor varkens- of lamsvlees. Het is verkrijgbaar bij sommige slagers en online. Chevon kan op verschillende manieren worden bereid, zoals koken, bakken en grillen. Koken of bakken is vaak de beste optie, omdat het vlees sappig en gaar blijft en omdat je gemakkelijk kook- of baktijden kunt vaststellen. Grillen is ook een optie, maar door de korte kookoppervlakte heb je meer kans dat het vlees uitdroogt. De kooktijden voor Chevon (geitenvlees) hangen af van de grootte en dikte van het vlees. Hier hebben we een gezond en eenvoudig recept voor Chevon-kabobs gedeeld, dat je kunt aanpassen naar je eigen smaak.

Plaats een reactie