Cellophane noodles

Cellophane noodles, ook wel bekend als glassoepnoedels, zijn een populair gerecht in sommige Aziatische landen. Ze bestaan uit een vezelig materiaal dat wordt gemaakt van mungbonen en worden vaak gebruikt als basis voor een gerecht. Cellophane noodles zijn zeer licht en hebben een subtiele zoete smaak. Ze worden vaak gemengd met andere voedingsmiddelen om een smakelijke en verzorgde maaltijd te maken. Bovendien kunnen cellophane noedels ook worden gebruik in salades, salade-dressingen, soepen of gebakken als bijgerecht.

Koken van Cellophane noodles

Cellophane noodles voorbereiden voordat je ze klaar maakt is een eenvoudig proces. Voordat je de noedels kunt bereiden, moet je ze ongeveer vijf minuten weken in warm water. Dit warmt het vocht op en laat de noedels wat zacht worden. Als je de noedels wilt koken, voeg je ze dan toe aan een pan met heet water. Kook ze dan gedurende een minuut of twee. Cellophane noodles zijn zacht en licht van textuur, dus voorkom dat je ze te lang kookt.

Bakken van Cellophane noodles

De populaire manier om glassoepnoedels te bereiden is door ze te bakken in olie. Vul een pan met olie en warm deze op tot de optimale temperatuur. Voeg de Cellophane noodles toe aan de warmte olie. Ze bakken in ongeveer twee tot drie minuten. Verwijder de noedels uit de olie wanneer ze goudbruin beginnen te worden en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet op te nemen. Bak de Cellophane noedels niet te lang om de smaak, textuur en voedingswaarde te behouden.

Grillen van Cellophane noodles

Cellophane noodles kunnen ook gemakkelijk worden gegrild als hij al eerder geweekt of gekookt is. Vergeet niet om je grill extra goed schoon te maken voordat je ze gaat bereiden. Voeg dan een beetje olie toe aan de noedels, plaats de noedels op de grill en draai ze regelmatig om. Omdat de noedels zo licht zijn zullen ze in slechts een minuut of twee klaar zijn. Let erop dat je de noedels niet te lang grilt omdat ze dan hard worden.

Recept met Cellophane noodles

Een gezond maar heerlijk recept met Cellophane noodles is salade met gebakken noedels. Voor deze salade heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 pak Cellophane noedels, 1/4 kopje gehakte scallions, 1/2 kopje gesneden wortel, 1 kopje gesneden komkommer, 1 kopje gesneden kipfilet, 6 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1/2 theelepel zout en 3-4 eetlepels verse koriander.

Begin met het koken van de Cellophane noodles volgens de instructies in het artikel hierboven. Bak vervolgens de kip in een tefal pan met een theelepel olijfolie. Meng intussen in een kom de sojasaus, de sesamolie, de zout, de scallions en de koriander. Voeg als laatste de gebakken kip, de gesneden groenten en de gekookte Cellophane noodles toe en hussel alles door elkaar. Schenk er vervolgens de voorbereide saus overheen en VERENIG alle ingrediënten. Je salade met gebakken Cellophane noodles is klaar om te serveren!

Cellophane noodles
 koken, bakken, grillen

Plaats een reactie