Cellophane noodles: hoe te bereiden & #8211; Een recept

Cellophane noodles, die ook wel bekend staan als mung bonen noodles of glass noodles, zijn een soort eiwitrijke kristallen die wordt gebruikt in veel Aziatische gerechten. Ze zijn een soort herijking van de soba noedels en verkrijgbaar in vele kleuren, smaken en texturen. Ze worden gebruikt om verschillende gerechten op te smaken. De meeste mensen gebruiken ze om sauzen, wokgerechten en salades mee op te peppen. Cellophane noodles zijn een zeer veelzijdig ingrediënt, dus als je op zoek bent naar een lekker, makkelijk gerecht, kijk dan eens naar deze makkelijke stamppot met Cellophane noodles.

Hoe moet je cellophane noodles bereiden?

Cellophane noodles
 koken, bakken, grillen

Cellophane noodles worden het beste bereid door ze in kokend, heet water te stoppen en ongeveer 5-7 minuten te laten weken. Na een paar minuten week je ze af en spoel je ze af met koud water. Dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven. Als je klaar bent met weken en afspoelen, kan je doorgaan met de bereiding.

Kooktijd van cellophane noodles

De kooktijd hangt af van de hardheid van de noodles die je gebruikt. Hardere noodles, zoals udon of soba-noedels, hebben een langere kooktijd dan zachte noodles, zoals ramen of Chinese egg-noodles. Als je Cellophane noodles gaat koken, is het belangrijk om te weten wat voor soort noodles je aan het koken bent, omdat elk type noodles een andere kooktijd heeft. Als algemene richtlijn raden wij aan om Cellophane noodles tussen de 5 en 7 minuten te koken.

Hoe gebruik je Cellophane noedels?

Cellophane noodles komen in vele vormen, maar je kunt ze overal voor gebruiken. Ze kunnen worden gekookt als onderdeel van een salade, warm of koud, en kunnen ook worden gebruikt als basis voor een saus of soep. Je kunt ook Cellophane noodles gebruiken in een stir-fry gerecht.

Een Recept met Cellophane Noodles

Een gerecht dat je met Cellophane noodles kunt maken is een heerlijke stamppot met Cellophane noodles. Het is een erg gemakkelijk en vers gerecht dat binnen de kortste keren op tafel staat. Hieronder de ingrediënten en de bereiding:

Ingrediënten:

– 200 gram Cellophane noodles
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram plakjes andijvie
– 200 gram gehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels groene currypasta
– 2 lente-uitjes, in ringen gesneden

Bereiding:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de Cellophane noodles toe. Kook de noodles volgens de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een wokpannne en voeg de knoflook toe. Fruit de knoflook gedurende 1 minuut aan.

3. Voeg de andijvie toe en bak dit gedurende 3 minuten.

4. Voeg de gehakt toe en bak tot het gehakt gaar is.

5. Voeg de sojasaus en groene currypasta toe en roer goed.

6. Voeg de kokende Cellophane noodles toe en roer.

7. Voeg de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar.

8. Serveer de stamppot met de Cellophane noodles meteen, warm.

Conclusie

Cellophane noodles zijn een perfecte toevoeging aan een gezond, veelzijdig dieet. Ze zijn gemakkelijk te bereiden, smaken heerlijk en geven je een eiwitrijke maaltijd. Met deze stamppot met Cellophane noodles heb je binnen een korte tijd een heerlijk Aziatisch gerecht op tafel staan dat door iedereen geliefd zal worden. Het is ook nog eens makkelijk te bereiden dus waar wacht je nog op? Klaar met koken, bakken en grillen met Cellophane noodles!

Plaats een reactie