Cavatelli is een typisch Italiaans pasta gerecht en een echte klassieker. Het wordt gekookt als een normale pasta, met een kooktijd van 10 tot 12 minuten. Er zijn veel variaties op de bereiding van het gerecht, afhankelijk van wat u wilt bereiden. Cavatelli kan worden gebruikt in salades, pasta sauzen, soepen en als bijgerecht. De smaak wordt beter naarmate de pasta langer kookt.
Cavatelli klaarmaken
Cavatelli is het meest populaire gerecht in Italiaanse restaurants. Als je het thuis wilt bereiden, is het een relatief eenvoudig gerecht om klaar te maken. Let er bij het koken van Cavatelli goed op dat de pasta goed gaar wordt en niet te gaar. Als het te gaar is, smaakt het bitter en taai.
Voordat je begint met koken, moet je de ingrediënten voor je gerecht klaarmaken. Het is belangrijk hetpasta voor te bereiden door de pasta gaar te maken in een kom met kokend water. Laat de Cavatelli ongeveer 10 minuten koken en voeg wat zout toe aan het kokende water. Daarna kun je je gerecht naar smaak afmaken.
Als je een saus wilt maken die je bij de Cavatelli kunt serveren, kun je wat olijfolie, knoflook, ui en prei verwarmen in een pan. Voeg wat tomatenblokjes toe en laat het een paar minuten koken. Voeg vervolgens wat kruiden zoals basilicum en oregano toe en wat zout en peper naar smaak. Laat de tomatensaus dan nog 5-10 minuten koken en voeg de Cavatelli toe. Roer de pasta goed door de saus. Voeg wat geraspte kaas en verse kruiden toe en serveer warm.
Cavatelli op de grill
Cavatelli is ook een uitstekend gerecht om op de grill te maken. Om het gerecht klaar te maken, kook je de Cavatelli zoals hierboven beschreven, maar voeg 2 eetlepels olijfolie toe voordat je de Cavatelli in de pan doet. Laat de cavatelli dan ongeveer 4 tot 5 minuten koken totdat ze gaar zijn, voeg dan nog wat zout toe naar smaak. Haal de Cavatelli van het vuur en zet de grill aan.
Wanneer de gril warm is, voeg je de Cavatelli toe en laat je het gerecht ongeveer 2 minuten grillen. Voeg vervolgens wat geraspte kaas, ui, prei, knoflook, olijfolie of basilicum toe en grill alles goed. Voeg aan het eind wat kruiden toe voor smaak. Haal het gerecht van de grill en serveer warm.
Recept: Pancetta-garlicky Cavatelli
Dit heerlijke recept met Cavatelli is gemakkelijk te maken met slechts enkele ingrediënten. Het is ook een gezond gerecht dat ideaal is als lunch of diner. Hier is wat je nodig hebt om het te bereiden:
- 200 gram Cavatelli
- 50 gram Pancetta
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel oregano en basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
Breng een pan met water, zout en olijfolie aan de kook en voeg de Cavatelli toe. Laat alles ongeveer 8-10 minuten koken. Voeg de Pancetta toe aan een andere pan, voeg wat knoflook, oregano en basilicum toe en bak alles een paar minuten totdat het goed gaar is. Giet de Pancetta-mengeling over de Cavatelli en voeg nog wat extra olijfolie toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg wat Parmezaanse kaas naar smaak toe.
Serveer de Pancetta-garlicky Cavatelli warm en geniet ervan!