Carbonara pasta

Wat is Carbonara Pasta?

Carbonara pasta
 koken, bakken, grillen

Carbonara pasta is een klassieke Italiaanse schotel. Het wordt vaak bereid met spaghettiresultaat, waaruit het zijn naam krijgt: Spaghetti alla Carbonara. Het is een eenvoudige maaltijd die wint bij velen, waaronder volwassenen, kinderen, foodies en vele anderen. Carbonara heeft een speciale smaak en een modern twist, waardoor het een prachtig resultaat oplevert.

Hoe maak je Carbonara d?

Het basisrecept van Carbonara pasta is simpel: Spaghetti, Pancetta, ongezouten boter, Pecorino Romano kaas, eidooier en peper. Extra smaakmaker zijn optioneel, zoals knoflook, sjalotten, champignons en Parmezaanse kaas. Al deze ingrediënten kunnen worden gecombineerd tot een lekkere en smaakvolle maaltijd.

Om te beginnen met koken, moet je eerst het spaghettiresultaat koken volgens de instructies op de verpakking. Terwijl dat kookt, kun je je Pancetta, boter en sjalotten of knoflook in een koekenpan snel braden. Wanneer ze lekker gekleurd en lichtbruin zijn, voeg je de champignons toe. Breng nu alles samen en voeg peper en Pecorino Romano kaas toe aan de pan. Roer dit als het spaghettiresultaat klaar is, voeg de eidooier toe en breng alles tot slot samen.

Pot de spaghetti af en voeg deze aan de ingrediënten toe in de pan. Roer het geheel goed en voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat dit vervolgens nog iets zachtjes pruttelen om het geheel bij elkaar te voegen.

Je Carbonara is nu klaar om te serveren. Strooi wat extra geraspte Parmezaanse kaas over elke portie en plaats het op het assortiment. Serveer de maaltijd warm met een knapperige salade erbij en smul ervan.

Recept voor Carbonara pasta

Hieronder volgt een heerlijk recept voor Carbonara pasta, waarmee je iedereen aan tafel aangenaam kunt verrassen:

Ingrediënten

 • 275 gram spaghettiresultaat
 • 85 gram Pancetta of spek in blokjes gesneden
 • 50 gram ongezouten boter
 • 3 eidooiers
 • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • 45 gram Pecorino Romano kaas, geraspt
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 1 ui, fijngehakt
 • 50 gram champignons, fijngehakt
 • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

 1. Kook spaghetti volgens de bereidingsinstructies op de verpakking.
 2. Bak in een koekenpan voor 5 minuten de Pancetta of spek, boter, knoflook, ui en champignons op matig vuur.
 3. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de Pecorino Romano kaas toe en roer.
 4. Giet het spaghetti-kookwater af en voeg het croquet aan de ingrediënten toe in de pan.
 5. Roer het ei met een toegevoegde eetlepel warm water en voeg toe aan het croquet. Roer goed om het eiwit te vermengen met de rest van de ingrediënten.
 6. Laat nog enkele minuten zachtjes koken en voeg peper naar smaak toe.
 7. Delen en serveren in de pasta-schalen met geraspte Parmezaanse Kaas.

Conclusie

Carbonara is een eenvoudig maar verfijnd en smaakvol gerecht. Door dit gerecht te bereiden kunt u een heerlijke maaltijd maken waarvan iedereen zal genieten. Bent u op zoek naar een maaltijd waarvan uw familie en vrienden zullen genieten? Dan is Carbonara een geweldige keuze. Kook deze smakelijke pasta als je de tijd hebt, om je gasten te verrassen met een herinnering waar niemand zal tegen kunnen!

Plaats een reactie