Carbonara pasta

Lekker en simpel Carbonara pasta klaarmaken

Carbonara pasta
 koken, bakken, grillen

Carbonara pasta is een klassieke Italiaanse schotel die in de wereld bekend is gemaakt door Italianen. Het is een van de favoriete gerechten van vele mensen. Het is een combinatie van eieren, kaas, vlees, spek en pasta. Carbonara pasta is een gemakkelijk gerecht om te maken, het kan gegeten worden bij elke maaltijd, als lunch of als avondeten.

Voor het maken van Carbonara pasta heb je de volgende ingrediënten nodig: spaghetti, een halve kop geraspte parmezaanse kaas, twee eieren, vier eetlepels crème fraîche, vier eetlepels boter, twee eetlepels gesnipperde ui, vier eetlepels gehakte knoflook, twee eetlepels gesnipperd spek, zout en peper, naar smaak.

Kooktijd Carbonara pasta

Om Carbonara pasta te maken, begin je met het koken van de spaghetti. Voeg ruim water toe aan een grote pan. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de spaghetti toe. Laat de spaghetti 5-7 minuten koken op medium vuur. Test de spaghetti af en toe om te kijken of hij gaar is. Als de spaghetti gaar is, giet je deze af en doe je er een kleine hoeveelheid boter bij, zodat de spaghetti niet aan elkaar gaat klonteren. Zet de spaghetti even opzij.

Terwijl de spaghetti kookt, bewaar je wat van het kookvocht voor later gebruik. Voeg vervolgens boter toe aan een grote pan en laat deze smelten. Voeg hierna ui, knoflook en spek aan toe. Bak dit voor ongeveer 5-7 minuten op medium vuur. Als je de spaghetti al gekookt hebt, voeg je deze ook toe aan de pan.

In een kom meng je 2 eieren met de geraspte Parmezaanse kaas en de crème fraîche. Voeg hierna dit mengsel toe aan de pan met de spaghetti. Roer het geheel en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer het mengsel nogmaals en voeg wat van het kookvocht toe. Roer het geheel totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd en de Carbonara pasta klaar is.

Een heerlijk recept voor Carbonara pasta

Een heerlijk recept voor Carbonara pasta is om het te combineren met asperges. Verwarm eerst een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Snijd hierna 200 gram asperges en voeg dit toe aan de pan. Bak de asperges op hoog vuur gedurende 2 minuten en voeg hierna 125 gram oude geitenkaas toe. Laat de kaas smelten en voeg hierna de gekookte spaghetti en Carbonara saus toe. Meng het geheel goed en voeg je favoriete ingrediënten zoals champignons of ander groenten toe. Breng de Carbonara pasta aan de kook en laat het voor 5-7 minuten zachtjes koken. Als laatste voeg je geraspte Parmezaanse kaas toe en serveer je Carbonara pasta met een ​​salade van je keuze.

Carbonara pasta is een makkelijk en lekker gerecht om te maken. Hoewel het klassiek is, kan je er zelf mee variëren en smaken aan toevoegen. Het is belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken en ook te kijken naar de juiste kooktijden. Als je Carbonara pasta gaat maken, is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je helemaal klaar bent voordat je het gerecht serveert, zodat de kaas mooi smelt.

Plaats een reactie