Capunti pasta

Capunti pasta is een pasta die in de keuken wereldwijd bekend is. Het wordt ook wel kroketjespasta of knoepkaspasta genoemd. De pasta heeft een buisvormige huls met rafelige randen. Aan de binnenkant heeft het kleine knooppunten waaromheen luchtbellen zich vormen. Capunti pasta heeft een lange kooktijd van minimaal 25 minuten, waardoor de rafelige randen zacht worden en de luchtbellen aan de binnenkant zacht zullen worden.

Koken met Capunti pasta

Capunti pasta
 koken, bakken, grillen

Omdat Capunti pasta een lange kooktijd heeft, is het belangrijk om voldoende water te gebruiken. Zorg ervoor dat je minimaal 2 liter water gebruikt per 100 gram Capunti pasta. Breng het kokende water en een theelepel zout aan de kook. Gooi de Capunti pasta in het kokende water en roer af en toe. Laat de pasta 25 minuten koken om de rafelige randen zacht te laten worden en om ervoor te zorgen dat alle luchtbellen aan de binnenkant zacht worden.

Bakken met Capunti pasta

Capunti pasta is ook geschikt om te bakken. Gebruik hierbij een oven met een vermogen van 220 graden Celsius. Meng de Capunti pasta met olijfolie, zout en peper. Zorg ervoor dat de pasta goed bedekt is met de ingrediënten. Leg de pasta vervolgens in een ovenschaal en bak het voor ongeveer 20 minuten. Als je de pasta lekker bruin wilt hebben, bak je het nog 5 minuten langer.

Grillen met Capunti pasta

Capunti pasta is ook te grillen. Meng de Capunti pasta met olijfolie, zout en peper. Zorg ervoor dat de pasta goed bedekt is met de ingrediënten. Verwarm de grill tot 180 graden Celsius. Leg de pasta vervolgens op de grill en gril het gedurende ongeveer 15 minuten. Als je de pasta lekker bruin wilt hebben, grill je het nog 5 minuten langer.

Recept met Capunti pasta

Een heerlijk recept dat je met Capunti pasta maakt is Capunti pasta met spinazie en tomaat. Dit is een eenvoudig, maar erg smakelijk gerecht. Om deze maaltijd te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 500 gram Capunti pasta, 5 eetlepels olijfolie, een ui (in kleine stukjes gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 theelepel gedroogde oregano, 400 gram gele tomaten (in kleine stukjes gesneden), 200 gram verse spinaziebladeren, zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de Capunti pasta al dente, zo’n 25 minuten. Ondertussen verhit je 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de uienzoenten, knoflook en oregano toe en bak het een paar minuten. Voeg hierna de tomaten toe en bak het 5 minuten mee. Voeg daarna de spinazie, zout en peper toe en laat het 3 minuten meebakken. Giet de pasta af en voeg het toe aan de pan met de spinazie. Meng alles goed door elkaar en roer af en toe.

Zodra je dish klaar is, is het tijd om heerlijk te genieten. Serveer het gerecht direct en wens je gasten of familieleden smakelijk eten.

Plaats een reactie