Cappelletti

Cappelletti is een Italiaans gerecht dat voornamelijk bestaat uit deegvormige pasta​ geïnspireerd op ravioli. Het is een traditioneel gerecht dat gewoonlijk wordt geserveerd als voor- of hoofdgerecht. Cappelletti bestaat uit dunne, knoedelachtige schijven pasta die worden gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kaas of vlees, en die zijn gesloten met de hand.

Traditionele Cappelletti Bereiding

Cappelletti
 koken, bakken, grillen

Cappelletti is meestal bereid met vrouwen die de schijven pasta met de hand vouwen om een vulling te omhullen. Eerst rolt de pasta uit met een deegroller tot het ongeveer een duim dik is. Dan worden cirkelvormige schijven cirkelvormige gesneden met een stefano gebaseerd op de diameter van de bol. Vervolgens wordt een velle komkommertaart gemaakt waarin kleine plakjes beleg worden gelegd. De bovenste cirkels worden vervolgens een voor een belegd en gevormd tot een klein envelopje dat de vulling bedekt. De kanten zijn verzegeld zodat de vulling langs de randen niet kan lekken.

Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten om een grote batch Cappelletti te maken. Eenmaal gevouwen, kunnen de Cappelletti worden gekookt of gebakken, afhankelijk van het gerecht. De kooktijd varieert, maar ongeveer 5-10 minuten is voldoende om de pasta al dente klaar te maken. Bakken duurt 15-20 minuten.

Recept met Cappelletti

Een populaire variant op Cappelletti is Cappelletti alle verdure, oftewel “Cappelletti met verse groenten”. Het is een lekker, gezond en leuk gerecht om te maken. Hier is een recept om het gerecht te maken:

Ingrediënten:

 • 500 g Cappelletti
 • 2 courgettes, in blokjes gesneden
 • 3 paprika’s, in blokjes gesneden
 • 4-5 tomaten, in blokjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 2 uien, fijngehakt
 • ½ theelepel komijnpoeder
 • 8 eetlepels olijfolie
 • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Neem een grote ovenvaste schaal en bak de groenten in de olijfolie, voeg wat zout en peper naar smaak toe en voeg de komijn toe.
 3. Kook de Cappelletti al dente volgens de verpakking.
 4. Schemel de gemarineerde groenten over de gekookte Cappelletti en meng het geheel.
 5. Giet er wat olijfolie over en voeg eventueel wat extra kruiden toe.
 6. Doe de schaal in de oven en bak de Cappelletti en groenten gedurende 20 minuten.
 7. Serveer de Cappelletti alle verdure en geniet ervan!

Conclusie

Cappelletti is een traditioneel Italiaans gerecht dat gewoonlijk wordt geserveerd als voor- of hoofdgerecht. Het maken van Cappelletti is een eenvoudig, maar tijdrovend proces. Om de knoedelvormige pasta te maken, moet de pasta eerst worden uitgerold en vervolgens handmatig worden gevouwen. De kook- of baktijd is 10 tot 15 minuten. Cappelletti kan ook met verschillende groenten samen worden gebakken. Als je een lekker en gezond gerecht wilt maken met Cappelletti, kun je een recept als Cappelletti alle verdure proberen en genieten van het resultaat!

Plaats een reactie