Capellini pasta

Wie houdt er niet van pasta’s? Een fantastisch gerecht dat uit heel veel verschillende ingrediënten bestaat. Eet je graag pasta, dan is capellini pasta een uitstekende keuze. Dit zijn dunne spaghettislierten, waarmee je ongelooflijk veel smakelijke maaltijden kunt koken, bakken en grilleren.

Capellini pasta is een klassieke ingrediënt voor Italiaanse gerechten. Het is erg veelzijdig en perfect om mee te experimenteren. Bij capellini pasta komt het er vooral op aan dat je de juiste kook- of baktijd weet vast te stellen. Let vooral op tijdens de laatse minuten van de bereiding, omdat het gemakkelijk verbrandt als het te lang kookt.

Verschillende kookmethodes

Capellini pasta
 koken, bakken, grillen

Capellini pasta is geschikt voor verschillende kookmethodes. Je kunt het gerecht bereiden door te koken of te bakken, maar je kunt het ook frituren. Koken is de meest populaire methode voor pasta’s. Dit kookproces duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de pasta. Bij capellini pasta wordt geadviseerd om de pasta maximaal 10 minuten te koken. Gaat het langer, dan wordt de pasta taai.

Je kunt capellini pasta ook bakken. Bakken is iets lastiger dan koken, omdat je de potentiële problemen met de taaiheid en het verbranden goed moet kennen. Met bakken moet je de zogenaamde finishmethode gebruiken. Om dit te doen, kook je de pasta gedurende 8 minuten, waarna je het trueert en het direct in je gerecht bakt. Bakken duurt ongeveer 7-10 minuten.

Als je capellini pasta wilt frituren, moet je ervoor zorgen dat je voldoende olijfolie in de pan hebt (minimaal 6-8 eetlepels olijfolie). Voeg vervolgens de plukjes verse knoflook toe en bak ze aan beide kanten, ongeveer 1-2 minuten. Pas als alles gekarameliseerd is gaan we verder met het frituren van de pasta. Frituren duurt ongeveer 2-4 minuten.

Recept voorgerecht met Capellini pasta

Met capellini pasta kun je eindeloos variëren. Hieronder stellen wij je een recept voor voor een lekker voorgerecht met capellini pasta:

Ingrediënten:
– 250 gram capellini pasta
– 250 gram zongedroogde tomaatjes
– 3 teentjes knoflook
– 40 milliliter olijfolie
– 15 milliliter rode wijnazijn
– 3 eetlepels kappertjes
– 1 eetlepel verse basilicum
– Peper en zout

Kookmethode

Kook de capellini pasta gedurende 10 minuten in 1 liter heet water met zout. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Neem een pan en voeg de olijfolie toe. Zacht fruit de knoflook. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe, samen met de rode wijnazijn en schud alle ingrediënten samen. Kook ongeveer 5 minuten, voeg vervolgens de capellini pasta toe en roer alles door elkaar. Breng de pasta op smaak met peper, zout en de vers gehakte basilicum. Laat de pasta 1-2 minuten bijwarmen. Serveer de capellini pasta direct na het klaarmaken, geserveerd met kappertjes.

Conclusie

Capellini pasta is een geweldige manier om eindeloos te variëren met smaakvolle gerechten. Houd bij het koken van capellini pasta goed rekening met de kook- en baktijd, zodat je pasta niet verbrand en taai wordt. Probeer eens ons recept hierboven voor een heerlijk voorgerecht met capellini pasta. Eet smakelijk!

Plaats een reactie