Cannelloni

Cannelloni is een heerlijk Italiaans gerecht dat vaak wordt gebakken, gekookt of gegrild. Het is een soort pastaburger die gevuld is met allerlei ingrediënten zoals gehakt, groente, kaas, saus of vlees. Cannelloni is een smaakvolle maaltijd die verschillende smaken in een gerecht samenvoegt. In deze blogpost vertellen we je hoe je heerlijke Cannelloni klaarmaakt. We delen een recept met je dat je op verschillende manieren kunt bereiden.

Cannelloni bereiden

Cannelloni
 koken, bakken, grillen

Cannelloni is een pastaburger die in verschillende gerechten kan worden gebruikt. Je kunt de Cannelloni koken, bakken of grillen. Hieronder bespreken we de verschillende manieren waarop je Cannelloni kunt bereiden.

Koken van Cannelloni

Koken van Cannelloni is makkelijk en snel. Je kunt Cannelloni koken in een pan water en een snufje zout. Voeg de Cannelloni toe aan het kokende water en kook deze voor ongeveer 8 tot 10 minuten. Controleer af en toe of de Cannelloni gaar is. Ze moeten opzwollen en net gaar zijn. Als je Cannelloni gaar is, giet je het af en spoel je deze af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.

Bakken van Cannelloni

Je kunt de Cannelloni ook in de oven bakken. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Giet een beetje olijfolie in een ovenschaal. Voeg daarna de Cannelloni toe en roer goed om zodat de Cannelloni bedekt is met olie. Bak de Cannelloni gedurende 20 minuten in de oven. Noteer de tijd goed, want als Cannelloni te gaar is, kan deze kruimelig en droog worden.

Grillen van Cannelloni

Grillen van Cannelloni is een andere manier om ze klaar te maken. Verwarm een grillpan en voeg wat olijfolie toe. Voeg de Cannelloni toe en bak de Cannelloni gedurende 10 minuten. Draai de Cannelloni regelmatig om, zodat ze aan beide kanten de grillstrepen krijgen. Zorg ervoor dat de Cannelloni op medium warmte worden gebakken. Als de Cannelloni te gaar worden, kunnen ze kruimelig en droog worden.

Recept Cannabis Provençaalse Cannelloni

Voor deze heerlijke Provençaalse Cannelloni heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 400 gram Cannelloni
 • 400 ml crème fraîche
 • 300 gram gehakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 150 gram champignons, in plakjes
 • 2 paprika’s, in blokjes
 • zout, peper
 • geraspte kaas

Om het gerecht verder te bereiden, doe je als volgt:

 1. Kook de Cannelloni in gezouten water volgens de bovengenoemde bereidingstijden.
 2. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende een paar minuten en voeg daarna het gehakt toe. Bak het gehakt gaar aan, voeg daarna de champignons en paprika toe en bak alles door. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
 3. Giet de crème fraîche in een metalen ovenschaal en voeg hier het gehaktmengsel aan toe. Voeg daarna de Cannelloni toe en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
 4. Bak de Cannelloni gedurende 20 minuten in de oven. Je kunt de Cannelloni ook bakken onder de grill.

Na 20 minuten is je Provençaalse Cannelloni helemaal klaar. Serveer het gerecht met wat verse groente en stukjes brood. Eet smakelijk!

Conclusie

Cannelloni is een heerlijk Italiaans gerecht dat vaak wordt gebakken, gekookt of gegrild. Het is een smaakvolle maaltijd die verschillende smaken in een gerecht samenvoegt. Cannelloni is een pastaburger die in verschillende gerechten kan worden gebruikt. Je kunt Cannelloni koken, bakken of grillen. Hierboven hebben we gezien hoe je Cannelloni klaarmaakt. We hebben ook een recept met je gedeeld voor lekkere Provençaalse Cannelloni. Maak het gerecht voor een heerlijke maaltijd!

Plaats een reactie