Cannelloni

Cannelloni is een heerlijke, energieke ruggegraat van Italiaanse gerechten. Deze pasta heeft een lange geschiedenis van heerlijke Italiaanse keuken en voegt veel smaak en karakter toe aan de meest voorkomende gerechten. Het is een geweldige maaltijd bij een Italiaans diner, of een heerlijke lunch tussendoor.

Hoe bereid je Cannelloni

Cannelloni
 koken, bakken, grillen

Cannelloni is eenvoudig te bereiden, maar het koken of bakken ervan vereist wat planning. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je de ingrediënten voordat je gaat koken, bakken of grillen hebt klaar staan. Je kunt de pasta gedurende 10-15 minuten koken voordat je de rest van de ingrediënten gaat bereiden. Als je een voorgevulde Cannelloni kiest, dan kun je deze volgens de gebruikelijke stappen bereiden.

Cannelloni kan als volgt gebakken worden. Voordat je begint met bakken, bedek de bodem van een ovenpan met bakolie en verdeel de pasta over de pan. Voeg een paar eetlepels tomatensaus toe en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Zet de ovenpan in een oven die is voorverwarmd op 180 graden en bak de pasta gedurende 20 minuten.

Cannelloni kan ook worden gegrild. Voordat je begint met grillen, is het belangrijk dat je de grillpan op de medium warmte opwarmt. Voeg de pasta toe aan de pan, voeg een paar eetlepels tomatensaus toe en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Grill vervolgens gedurende 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is en de Cannelloni een gouden bruine kleur heeft.

Cannelloni Recept

Als je Cannelloni wilt bereiden, is dit recept een fantastische keuze. Het recept bestaat uit een basis van Cannelloni, gevuld met een romig gehaktmengsel, kaas en een goede tomatensaus. Het is een heerlijke keuze voor het avondeten of een lunch tussendoor.

Ingrediënten:

1 pakje Cannelloni

500g gehakt

1 ui, gehakt

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

200g ricotta

2 eetlepels Italiaanse kruiden

200g geraspte kaas

1 kopje tomatensaus

2 eetlepels oregano

Bereidingswijze:

1. Kook de Cannelloni in een grote pan gedurende 10-15 minuten. Giet af en laat afkoelen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten lang. Voeg het gehakt toe en bak dit 7 minuten, of tot het gehakt gaar is. Voeg de ricotta toe, samen met de Italiaanse kruiden en oregano, en roer tot het gehaktmengsel alle ingrediënten goed bevat. Laat afkoelen.

3. Vet een ovenschaal in en plaats de gekookte cannelloni naast elkaar over de bodem. Plaats een laag gehaktmengsel over de cannelloni, samen met de tomatensaus. Bestrooi vervolgens met geraspte kaas en oregano.

4. Bak in een oven die is voorverwarmd op 180 graden gedurende 20 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de cannelloni een gouden bruine kleur heeft. Serveer direct of bewaar in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.

Conclusie

Cannelloni is een heerlijk en vol gevuld gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd met je familie of vrienden. Het recept is relatief makkelijk te bereiden, maar kan wat tijd nodig hebben om het te maken. Met de juiste ingrediënten, een goede voorbereiding en een kortere kooktijd, kun je een heerlijke Cannelloni maaltijd maken. Nu dat je weet hoe je Cannelloni kunt bereiden, is het tijd om ervoor te gaan en je eigen heerlijke, culinaire creatie te maken.

Plaats een reactie