Campanelle Pasta

Wat is Campanelle pasta?

Campanelle pasta
 koken, bakken, grillen

Campanelle pasta, ook wel “bellflowers” pasta genoemd, is een gekurleerde en gebogen soort pasta die veel wordt gebruikt in Italiaanse gerechten. Deze pasta ziet eruit als een golf en heeft korte, dunne riemen. Campanelle pasta is heerlijk als je de pasta kort en krachtig kookt, zodat de buitenkant geroosterd wordt en de binnenkant nog steeds sappig is. Campanelle pastasaus bevat vaak veel groenten, saus of geraspte kaas en het is een vreemd soort pastasoort. Het is heerlijk als je je klaarmaakt om een sappig, licht, vezelig gerecht te maken.

Hoe maak je een Campanelle pastagerecht?

Campanelle pasta is heerlijk als je een sappig, licht, vezelig gerecht wilt maken zonder dat het te veel vet bevat. Hieronder volgen een paar stappen om je Campanelle pastagerecht te maken:

 1. Kook eerst de pasta. Breng een pan water aan de kook en voeg daarna de Campanelle pasta toe. Kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
 2. Voeg de ingrediënten toe aan de pan. Voeg na het koken van de pasta je ingrediënten toe aan de pan. Dit kan van alles zijn, zoals groenten (zoals paprika, aubergine, tomaat of champignons), saus en geraspte kaas. Roer regelmatig goed door.
 3. Laat de saus aan de kant staan. Laat de saus 10 minuten rusten, zodat de smaken van de ingrediënten goed in elkaar overlopen.
 4. Voeg deCampanelle pasta toe aan de saus. Voeg na het rusten van de saus de Campanelle pasta toe aan de saus en voeg nog wat olie toe als je dat wilt. Roer ook deze keer goed door.
 5. Breng het pastagerecht op smaak. Voeg voor een extra smaakje wat peper, zout, italiaanse kruiden en olijfolie toe.
 6. Serveer het gerecht. Neem de pan van het vuur en voeg wat vers geraspte kaas toe voordat je het gerecht opdient.

Naarmate je meer ervaring krijgt met het koken van Campanelle pasta, zul je merken dat je meer ingrediënten kunt toevoegen. Probeer bijvoorbeeld eens een lekkere, frisse salade toe te voegen aan je Campanelle pastagerecht.

Welk recept kun je maken met Campanelle pasta?

Een van de heerlijkste manieren om Campanelle pasta te bereiden is met tomatensaus. Tomaten en kaas zijn traditioneel een stevige combinatie in de Italiaanse keuken en bijna elk gerecht dat je maakt met Campanelle wordt heerlijk met deze combinatie. Bekijk hieronder het recept voor Campanelle tomatensaus met geraspte kaas:

Ingrediënten:

 • 200 gram Campanelle pasta
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 4 gedroogde tomaten, gehakt
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 2 el Italiaanse kruiden
 • 2 el olijfolie
 • ¼ kop geraspte kaas

Bereidingswijze

 1. Breng een pan water aan de kook. Voeg hierbij wat zout en voeg deCampanelle pasta toe. Kook de pasta 8-10 minuten of totdat deze al dente is.
 2. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en kook deze 2-3 minuten.
 3. Voeg de knoflook, gedroogde tomaten en de Italiaanse kruiden toe en kook nog eens 2-3 minuten.
 4. Voeg de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes koken.
 5. Giet de pasta af voordat je de tomatensaus toevoegt. Voeg de pasta toe en roer goed door.
 6. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken.
 7. Serveer het gerecht direct.

Campanelle pastasauzen zijn heerlijk en veelzijdig. Ze kunnen worden gegeten op warme dagen, maar ook in de winter. Probeer ook eens andere ingrediënten toe te voegen aan de tomatensaus, zoals champignons, olijven, oregano of gebakken spek. Je kunt ook wat meer kaas toevoegen of kruiden zoals basilicum, peper of zout toegevoegen voor meer smaak.

Campanelle pasta is een heerlijke soort pasta die geweldig is om je eigen gerechten mee te maken. Als je de Campanelle pasta kort kookt, zorgt dit voor een bijzondere smaak en het krijgt een smaak die als louter Italiaans kan worden omschreven. Probeer de Campanelle pasta voor een heerlijk pastagerecht!

Plaats een reactie