Campanelle pasta

Campanelle pasta is een populaire vorm van pasta die tegenwoordig veel wordt gebruikt in een aantal verschillende recepten. Campanelle pasta lijkt op kleine naalden of grote kommetjes, en wordt meestal gemaakt van tarwe, maïs of meel. De vorm of structuur van de pasta helpt bij het behouden van de saus.

Koken met Campanelle pasta

Campanelle pasta
 koken, bakken, grillen

Het koken van Campanelle pasta is een makkelijke en lekkere manier om een maaltijd te bereiden. U wilt ervoor zorgen dat de pasta water krijgt in een grote pan met kokend water. Vergeet niet om wat zout toe te voegen voordat u de pasta toevoegt om de smaak en textuur te optimaliseren. Laat de pasta koken gedurende 8-10 minuten of zoals voorgeschreven op de verpakking.

Bakken met Campanelle pasta

Bakken met Campanelle pasta is een geweldige manier om een comfortmatige maaltijd te maken met gegrild vlees of groenten. Om te beginnen zal je de pasta koken zoals hierboven beschreven. Giet de gekookte pasta vervolgens af en voeg wat olijfolie toe. Voeg dan de resterende ingrediënten toe zoals gegrilde kip, broccoli of paprika’s. Voeg uw favoriete kruiden toe zoals knoflook, oregano of paprikapoeder. Bak het gerecht gedurende 20-25 minuten afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten die u gebruikt. U kunt controleren of het gaar is door met een vork in het gerecht te prikken.

Grillen met Campanelle pasta

Grillen met Campanelle pasta is een andere lekkere manier om met deze pasta te koken. Om te beginnen moet u de pasta koken zoals hierboven beschreven. Voeg kleine stukjes kip, garnalen of ander vlees toe. Voeg dan wat groenten toe zoals paprika’s, uien of champignons. Voeg ook wat Spaanse kruiden toe zoals knoflook, paprikapoeder, saffraanpoeder of cayennepeper. Voeg vervolgens olijfolie en olijven aan het gerecht toe. Plaats de grillplaat boven de barbecue en grill het gerecht gedurende 15-20 minuten. U kunt controleren of het gaar is door met een vork in het gerecht te prikken.

Recept: Campanelle pastasalade met gegrilde groenten

Deze lekkere Campanelle pastasalade met gegrilde groenten is een heerlijke maaltijd die u kunt maken met behulp van Campanelle pasta.

Ingrediënten:

 • 500 g Campanelle pasta
 • 1 (kleine) gepelde en gehakte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, champignons, courgette of aubergine)
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels oregano
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
 • 1 eetlepel citroensap
 • 2 eetlepels platte peterselie

Bereiding:

 1. Kook de Campanelle pasta in kokend, licht gezouten water gedurende 8-10 minuten.
 2. Giet het af en spoel dit af met koud water.
 3. Verhit wat olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.
 4. Voeg de groenten toe en bak gedurende nog eens 7 minuten. Voeg de oregano, paprikapoeder, peper en citroensap toe.
 5. Verplaats de groenten vanuit de pan in een grote kom.
 6. Voeg de koude Campanelle pasta toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
 7. Garneer met vers gemalen zwarte peper en de platte peterselie. Serveer.

Als u deze pasta met gegrilde groenten maakt, kunt u een heerlijke maaltijd maken voor de hele familie. U kunt ook andere groenten en kruiden toevoegen om het gerecht naar eigen smaak te personaliseren. Probeer het maar en geniet!

Plaats een reactie