Bulgur is gemaakt van tarwekorrels die eerst gekookt en daarna gedroogd en fijn gemalen worden, waardoor ze makkelijk te bereiden zijn. Bulgur is altijd heerlijk, maar het is ook een fantastische saladebodem voor zomerse salades. Met Bulgur salade maak je een lekker, verfrissend en gezond gerecht.
Kooktijd van Bulgur Salade
Bulgur salade is goed te koken in 10-15 minuten. Allereerst moet je 1 kop bulgur korrels in een kom doen en deze goed afspoelen. Voeg daarna 1 kop warm water toe en laat het ongeveer 10-15 minuten staan, afhankelijk van de gewenste structuur. Vervolgens moet de bulgur worden afgesloten in een gaasdeksel, zodat het allemaal vocht kan absorberen. Kook de bulgur daarna nog ongeveer 5-10 minuten. Als de Bulgur klaar is, laat je het afkoelen en voeg dan alle ingrediënten voor de salade toe.
Bulgur Salade recept
Om Bulgur salade te maken heb je nodig:
- 1 kop bulgur korrels
- 2 koppen warm water
- 1 blikje erwten, gespoeld en afgespoeld
- 1/4 kop olijfolie
- 2 tomaten, gewassen, gehalveerd en gehakt
- 1/4 kop versgeraspte fijngehakte peterselie
- 2 teen knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel komijnpoeder
- zout en peper naar smaak
Om te beginnen moet je de Bulgur afwassen en in een kom doen. Voeg 2 koppen warm water toe en laat de Bulgur ongeveer 10-15 minuten staan, afhankelijk van hoe je de structuur van je salade wil. Als het water is geabsorbeerd, sluit je de centrale deksel met gaas. Laat de Bulgur vervolgens nog een paar minuten koken en laat het daarna afkoelen. Wen je daarmee bezig bent, kan je de erwten, olijfolie, tomaten, peterselie, knoflook, citroensap, komijnpoeder, zout en peper in een grote kom mengen. Voeg vervolgens de afgekoelde Bulgur toe en roer alles goed door elkaar. Meng daarna alles goed en je Bulgur salade is klaar! Je kunt de salade alleen als bijgerecht eten, of als een volledige maaltijd naast wat groenten en vis, kip of vlees.
Conclusie
Bulgur is een koolhydraatrijk voedingsmiddel dat een perfecte bodembedekker voor salades is. Bulgur salade is een gezonde optie, lekker, makkelijk te bereiden en zeer verslavend. De kooktijd van Bulgur is ongeveer 10-15 minuten en met het bovenstaande recept is Bulgur salade in een mum van tijd klaar! Probeer Bulgur salade als alternatief voor Gerst of couscous en je zal er geen spijt van krijgen.