Broilerkip

Broilerkip is een smaakvol ingrediënt dat zowel als maaltijdbasis voor een gezonde, evenwichtige maaltijd als ingrediënt voor een gerecht kan worden gebruikt. Het bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen en is, mits correct bereid, ook nog eens lekker. Het koken van Broilerkip kan worden gedaan op verschillende manieren, zoals bakken, grillen of roosteren. Met onderstaande informatie leer je hoe je Broilerkip het best klaar kunt maken.

Bakken van Broilerkip

Broilerkip
 koken, bakken, grillen

Om Broilerkip te bakken heb je een koekenpan en een deegroller nodig. Verwarm de oven op 180°C. Snijd de kipfilet in stukken en rollen in bloem. Voor een krokante korst, kun je zelfgemaakte paneermeel toevoegen. Bak de kip in de gesmolten boter in de koekenpan gedurende ongeveer 8-10 minuten tot krokant en goudbruin aan beide zijden.

Grillen van Broilerkip

Het grillen van Broilerkip is een relatief snelle en makkelijke manier van koken. In ieder geval moet de kip eerst wellen worden voorbereid. Snijd de kipfilet in stukken, voeg wat olie, wat azijn, wat peper en wat zout toe en laat het tenminste een kwartier marineren. Voed een gas- of houtskoolgril aan en zet deze op middelhoog vuur. Grill de kip gedurende 8-10 minuten, draai hem dan om en laat de andere kant ongeveer 8 minuten grillen.

Roosteren van Broilerkip

Om Broilerkip te roosteren, heb je een oven en een ovenschaal nodig. Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de kip met olijfolie en bestrooi met wat gedroogde kruiden. Verdeel de kip over een ovenschaal en steek de schaal in de oven. Rooster de kip gedurende 30-35 minuten, of totdat de binnenkant wit en de buitenkant krokant is.

Gevulde Broilerkip met Spinazie en Ricotta Recept

Voor een lekker gerecht dat heel makkelijk en snel te bereiden is, is het Gevulde Broilerkip met Spinazie en Ricotta Recept een goede keuze.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 1 stengel bleekselderij, in dunne plakken gesneden
– 100 g spinazie
– 2 eetlepels ricotta
– 2 eetlepels olijfolie
– peper en zout
– boter

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
– Bak de kipfilets gedurende 10 minuten in een koekenpan met wat boter.
– Leg de gebakken kipfilets in een ovenschaal.
– Voeg de plakjes bleekselderij en spinazie toe aan de koekenpan.
– Bak de groenten gedurende 5 minuten of totdat alles gaar is.
– Voeg de ricotta toe aan de groenten en verwarm nog 2 minuten.
– Verdeel de groenten over de kipfilets.
– Bak de kipfilets gedurende 15-20 minuten in de oven totdat de kip gaar is.

Klaar! Geniet van je Gevulde Broilerkip met Spinazie en Ricotta.

Plaats een reactie