Brasem

Brasem is een soort karpervissen die voorkomen in zoetwatermeren, meren, rivieren en kanalen. Door zijn verschillende voedingsmiddelen die brasem naar binnen krijgt, verkrijgt de vis een uitstekende smaak. In Nederland is de brasem een geliefde vis voor het koken, bakken en grillen vanuit het punt van smaak. Het is een vis die bijdraagt aan een lekker feestmaal. Op deze pagina gaan we dieper in op het koken, bakken en grillen van brasem.

Koken van brasem

Brasem
 koken, bakken, grillen

Het koken van brasem wordt veel toegepast bij feestelijke maaltijden. Met een goede voorbereiding is de brasem binnen een korte tijd klaar. Er zijn verschillende manieren om brasem klaar te maken. U kunt brasem koken in een stoofpot, een soep of gestoofd. De meest gangbare bereidingswijze is door brasem in water te koken. Brasem koken duurt in het midden circa 10-12 minuten. U kunt de brasem kort aanbraden in een pan of op een barbecue. U kunt brasem ook klaarmaken in een oven. Snij de vis in de lengte door en bak deze in een oven aan elke kant gedurende 15-20 minuten.

Bakken van brasem

Brasem bakken is vaak minder werk dan koken, omdat u de vis direct op het vuur plaatst. U kunt brasem bakken in een pan of op een barbecue. Snoer dikke stukken vis met een plakje spek om elke vis, brut zoet of gekruid. Bak de brasem in de pan gedurende 6-8 minuten aan de kant. Wanneer deze goudbruin kleurt, is de vis klaar. Voordat u de brasem bakt, is het belangrijk dat u de vis goed schoonmaakt en fileert. Zo voorkomt u dat het vet van de brasem naar het vuur valt.

Grillen van brasem

Het grillen van pretty brasem vergt een beetje meer aandacht dan koken of bakken. U kunt zowel gebruik maken van een gas- of kolen barbecue als voor de oven te gebruiken gillen. Verwarm de barbecue of de oven voor op 180-200 °C. Als u brasem gaat grillen op de barbecue moet u de hete kolen distribueren. Wat betreft het braden van de brasem: snoer plakjes spek om elke vis, zodat dit behouden blijft tijdens het braden. Grill de brasem aan elke kant gedurende 6-8 minuten. Controleer daarna of de stukken vis gaar en wit van kleur zijn. Gebruik een tandenstoker om het gaarheid te controleren.

Recept voor grillen van brasem

Als u op zoek bent naar eenvoudige manieren om een lekker gerecht met brasem klaar te maken, kunt u dit recept proberen. U heeft nodig:

  • 2 stukken brasem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels zeezout
  • peper naar smaak
  • stukje roomboter

Maak de brasem schoon en fileer ze daarna. Giet het citroensap over de brasem en voeg kruiden toe zoals zeezout, peper en knoflookpoeder. Leg vervolgens wat boter op de brasem. Verwarm de barbecue of de oven voor en leg de brasem op de barbecue of in de oven. Bak de brasem aan beide kanten gedurende 6-8 minuten. U kunt de gebakken brasem serveren met een salade of frietjes.

Brasem koken, bakken of grillen behoort tot de gemakkelijkste gerechten om te bereiden. U kunt een fantastische smaak vergezellen met een goed stukje brasem op uw bord. U kunt brasem gerechten aanpassen door de ingrediënten te veranderen. Probeer uw eigen creativiteit en recepten te maken met brasem. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om ready-made pakketten te gebruiken voor het koken, bakken of grillen van brasem. Smakelijk eten.

Plaats een reactie