Blauwvintonijn

Blauwvintonijn is een heerlijke vissoort. Het is een lekkere bron van omegav 3 vetzuren en bevat een hoog gehalte aan eiwitten. Blauwvintonijn is een makkelijk te koken vissoort en je kunt hem op verschillende manieren bereiden. Je kunt de vis koken, bakken of grillen. Ook is het een perfecte vis om mee te sushien of om te stomen.

Blauwvintonijn koken

Blauwvintonijn
 koken, bakken, grillen

Blauwvintonijn koken is een makkelijke en snelle manier om de vis te bereiden. Om het koken van de Blauwvintonijn te beginnen, was je de vis eerst grondig met koud water. Zorg ervoor dat je alle visresten er verwijdert. Kook voor het stoven van de blauwvintonijn de vis gedurende 3-4 minuten in kokend water. Kook het vuur uit en laat de vis daarna nog 5-6 minuten natrekken in het warm water.

Blauwvintonijn bakken

Om de Blauwvintonijn te bakken, heb je verschillende ingrediënten nodig. Verdeel de Blauwvintonijn in stukken en kruid deze met zout, peper en andere kruiden naar wens. Verwarm daarna een half kopje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de vis toe en bak deze gedurende 4-5 minuten. Keer de vis halverwege om zodat de vis aan beide kanten gebakken wordt.

Blauwvintonijn grillen

Om de Blauwvintonijn te grillen, moet je de vis eerst goed kruiden. Voeg een halve eetlepel olijfolie toe. Voeg vervolgens verschillende kruiden naar wens toe. De vis is klaar om te grillen als de olijfolie is opgenomen. Verwarm de grill en voeg de vis toe. Draai de vis halverwege om om de vis op beide kanten gebakken te krijgen. Grill de Blauwvintonijn gedurende 8-9 minuten.

Recept voor Blauwvintonijn in Kokosmelk

Dit recept is een heerlijk en simpel recept voor Blauwvintonijn in kokosmelk. Je hebt voor dit recept de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram blauwe vintonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Verwarm als eerste de oven voor op 190°C. Was de vintonijn grondig en snijd de vis in blokjes van gelijke grootte. Verhit daarna de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Laat het mengsel een paar minuten bakken. Voeg vervolgens de kokosmelk en voeg het limoensap toe. Voeg de zeezout, komijn en koriander toe. Kook het mengsel een paar minuten en voeg vervolgens de vintonijnblokjes toe. Laat het mengsel koken gedurende 3-4 minuten. Schep het mengsel vervolgens in een ovenschaal en zet het gerecht 25-30 minuten in de oven. Serveer het gerecht met rijst of gebakken aardappelen en geniet ervan.

Plaats een reactie