Bladerdeeg

Bladerdeeg is een lekkere verwennerij voor zowel jong en oud. Het is relatief gemakkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Bladerdeeg bestaat uit meerdere lagen deeg, meestal zo’n 7 tot 10 lagen. Bladerdeeg wordt hoofdzakelijk gebruikt ter vervanging van gewone deeg bij het maken van gerechten.

Koken, bakken of grillen met Bladerdeeg

Bladerdeeg
 koken, bakken, grillen

Er zijn verschillende manieren om met Bladerdeeg te koken, bakken en grillen. Het is mogelijk om de Bladerdeeg te bakken in de oven, of om er gerechten mee te grillen. Koken met Bladerdeeg is een leuke manier om lekkere snacks te maken. Bladerdeeg kan gebruikt worden voor zowel zoete als hartige gerechten.

Bakken met Bladerdeeg is eenvoudig. De beste resultaten worden meestal bereikt door het bakken op lage temperaturen in een oven. Baktijden variëren van 20 minuten bij temperaturen van 170 graden Celcius tot 45 minuten bij temperaturen van 220 graden Celcius. Laag ovens-temperaturen en lange baktijden helpen om de Bladerdeeg licht en knapperig te houden.

Grillen met Bladerdeeg is mogelijk, maar men moet goed opletten dat het niet te kort wordt gebakken. Het is eenvoudig om hamburgers en ander of vlees op de grill te bakken met Bladerdeeg. Bij voorkeur kiest men voor Bladerdeeg met meerdere lagen zodat de burgers niet direct door de deeglaag heen droog worden geschroeid. Als men niet voorzichtig is, wordt Bladerdeeg te snel te hard. Grilltijden variëren van 5 minuten bij een medium hitte tot 10-15 minuten bij een hoge hitte.

Recept: peren taart met Bladerdeeg

Ingredienten:

 • 15 gram boter
 • 25 gram bruine suiker
 • 2 middelgrote peren (geschild en ontpit)
 • 50 gram bloem (voor het deeg)
 • 50 gram suiker (voor het deeg)
 • 2 eieren (vermengen met 50 ml melk)
 • 100-125 gram Bladerdeeg (uitgerold)

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Smelt de boter, voeg de bruine suiker toe en verwarm het geheel tot het begint te schuimen. Laat het even afkoelen.
 2. Vervolgens de schaal bekleeden met het uitgerolde bladerdeeg en de botermengsel erover verdelen.
 3. Bestrooi met wat bloem en suiker.
 4. Leg de ontpit peren erbovenop en verdeel ook het eimengsel erover.
 5. Bak vervolgens de taart in de oven gedurende 20-25 minuten.
 6. Tevreden genieten van de perentaart met Bladerdeeg.

Conclusie

Bladerdeeg is een leuk ingrediënt om mee te experimenteren met voedsel. Koken, bakken en grillen met Bladerdeeg is relatief gemakkelijke bezigheid, echter dient er wel rekening gehouden te worden met de kooktijden, baktijden en grilltijden. Met het recept dat wij hierboven hebben vermeld, maak je een heerlijke perentaart met Bladerdeeg. Voor meer informatie kun je uiteraard ook op zoek gaan naar andere recepten of je eigen creativiteit de vrije loop laten.

Plaats een reactie