Black Rice 

Black Rice is een heerlijk, voedzaam ras dat in de Afrikaanse keuken bekend staat. Het heeft een unieke, knapperige textuur en een zwarte kleur. Black Rice is een soort volkorenrijst die gezond, veelzijdig en lekker is en dat is waarom het steeds populairder wordt. Dat wil niet zeggen dat het ook gemakkelijk is om black rice klaar te maken. Daarom hebben we deze handleiding geschreven om u te laten zien hoe u een smakelijke maaltijd met black rice kunt bereiden.

Kooktijden van Black Rice

Black rice
 koken, bakken, grillen

Black Rice heeft meestal een lange rijst-tot-water-verhouding van 3:2, net zoals andere rijstsoorten, bijvoorbeeld basmati of Jasmine. In de meeste gevallen heeft het een lange kooktijd, meestal ongeveer 50 minuten, maar sommige soorten black rice kunnen slechts 20-30 minuten in een pot koken. Voor de beste resultaten is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing op de verpakking te volgen.

Baktijden van Black Rice

Black Rice hoeft niet te worden gekookt voordat het wordt gebakken. In plaats daarvan kan het direct in de oven worden gebakken. Om ervoor te zorgen dat de rijst alom knapperig en gebakken is, is het belangrijk om het in lagen in de oven te bakken. De eerste laag kan worden gebakken met een kleine hoeveelheid zonnebloemolie en een snufje zout. Bak de rijst vervolgens gedurende ongeveer 20-30 minuten op een middelhoge temperatuur tot deze knapperig en goudbruin is.

Grilltijden van Black Rice

Black Rice kun je ook op de grill koken. Het klaarmaken van de rijst op de grill is vrij eenvoudig. Begin met het maken van een dressing met olijfolie, knoflook, zout en peper. Voeg dan de rijst toe en meng goed. Grill het dan gedurende ongeveer 25 minuten tot de rijst bruin is. De rijst zou knapperig en gebakken moeten zijn.

Recept met Black Rice

Een van de lekkerste manieren om black rice te gebruiken is in een Aziatische salade. Deze salade combineert zwarte rijst met koolrap, zoete aardappelen, avocado en komkommer. Begin met het koken van de zwarte rijst volgens de verpakking. Snij vervolgens de groentes en voeg deze toe aan een kom. Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie en wat peper, zout en knoflook toe. Meng voorzichtig. Laat de salade nog eens goed afkoelen en bestrooi voorafgaand aan het serveren met wat geroosterde sesamzaadjes.

Black Rice is een heerlijke, knapperige rijstsoort met vele kook-, bak- en grillmogelijkheden. Of je nu een Aziatische salade met zwarte rijst maakt, of een gebakken versie, oneindig zijn de manieren waarop je het kunt bereiden. Denk er echter aan altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking te lezen voor het koken, bakken of grillen van Black Rice, om jezelf te verzekeren van perfect gekookte Black Rice.

Plaats een reactie