Black bean spaghetti

Black bean spaghetti is een unieke, vezelrijke pasta gemaakt van zwarte bonenpuree. Dit is een gezonde en smakelijke alternatief voor traditionele spaghetti gemaakt van tarwe. Black bean spaghetti is een lekker toevoeging aan je lunch of diner. Het heeft verschillende smaken vanwege de veelzijdigheid van zwarte bonen. Het bevat ook een hoog gehalte aan vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen.

Wanneer je het kokend maakt, is Black bean spaghetti klaar om te serveren in slechts 8 tot 10 minuten. De ideale manier om Black bean spaghetti te bereiden is door het op te koken in gezouten water. Voeg simpelweg het te bereiden spaghetti toe aan een pan kokend, gezouten water en roer regelmatig. Wees voorzichtig, want het koken van de spaghetti gaat snel en als je het te lang laat koken, kan de smaak verloren gaan.

Naast koken kun je Black bean spaghetti ook bakken of grillen. Voor het bakken van Black bean spaghetti is er geen speciale techniek nodig, het enige wat je hoeft te doen is de spaghetti in olie en kruiden te bakken. Bak de spaghetti op lage warmte, ongeveer 8-10 minuten, of totdat het gaar is. Je kunt de spaghetti ook grillen, door de spaghetti op een mediumhoge warmte te garen. Bak de spaghetti ongeveer 4-5 minuten per kant of totdat het gaar is. Zorg ervoor dat je de spaghetti niet te lang bakt, anders zal het taai worden.

Een recept met Black bean spaghetti

Black bean spaghetti
 koken, bakken, grillen

Met Black bean spaghetti kun je een heerlijk, vezelrijk gerecht bereiden. Het recept dat we hieronder beschrijven, maakt gebruik van veel ingrediënten waardoor het gerecht gevuld, zacht en lekker zal smaken.

Ingrediënten

  • 200 gram Black bean spaghetti
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 kopjes champignons
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel peper en zout
  • ¼ blokje feta kaas
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Begin met het koken van de Black bean spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti na 8 – 10 minuten af en druk wat van het kookvocht weg.

Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak dit 3 – 4 minuten totdat het goudbruin is. Voeg de tomatenpuree, champignons en oregano toe en roerbak alles een paar minuten meer. Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng het geheel goed door.

Als laatste voeg je de feta kaas, peper en zout toe en roer het allemaal samen. Garneer het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie. Klaar is je smakelijke Black bean spaghetti gerecht!

Plaats een reactie